300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Προσοχή στις απάτες στο Facebook


2512416_f520
Πολλοί θέλουν να εκμεταλλευτούν την επιτυχία του Facebook προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους χρήστες για να βγάλουν οι ίδιοι κέρδη.
Τις τελευταίες εβδομάδες διάφορες απάτες νέας μορφής έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που εμφανίζεται στο Facebook γράφει:
«Μητέρα αυτοκτόνησε και πατέρας βρίσκεται σε ψυχιατρείο όταν είδαν αυτή τη φωτογραφία του γιου τους».
Λίγο παρακάτω ένα άλλο παράδειγμα γράφει:
«Ο φύλακας του νεκροταφείου έπαθε ανακοπή όταν αντίκρισε αυτό το θέαμα».
Προσοχή στις απάτες του Facebook
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπήκε στο ψυχιατρείο, κανείς δεν αυτοκτόνησε και κανείς δεν έπαθε ανακοπή όμως κάποιος σκέφτηκε να βγάλει λίγα λεφτά εκμεταλλευόμενος την ανοησία και την άγνοια των χρηστών.
Όταν κάποιος χρήστης πατήσει πάνω στη φωτογραφία, μεταφέρεται σε μια σελίδα στο διαδίκτυο που τον ενημερώνει ότι για να δει τη φωτογραφία πρέπει πρώτα να διαδώσει το μήνυμα σε όλους τους φίλους του πατώντας like.
Με αυτό τον τρόπο η απάτη καταφέρνει να διαδίδεται σε όλους τους ανυποψίαστους χρήστες.
Στη συνέχεια ο χρήστης μεταφέρεται σε μια άλλη σελίδα γεμάτη διαφημίσεις, συνήθως της Google, από τις οποίες ο ιδιοκτήτης πληρώνεται με βάση τα κλικ που γίνονται πάνω σε αυτές.
Σε αυτή τη σελίδα ο ιδιοκτήτης της προτρέπει τους χρήστες να πατήσουν πάνω σε μια διαφήμιση προκειμένου να δουν τη φωτογραφία.
Φυσικά δεν θα εμφανιστεί ποτέ η φωτογραφία που έχει αρχικά κεντρίσει το ενδιαφέρον του χρήστη ή θα δει ένα άλλο άσχετο βίντεο ή φωτογραφία που δεν έχουν καμία σχέση με την αρχική ανάρτηση στο Facebook. Οι ανυποψίαστοι θα κάνουν κλικ πολλές φορές πάνω στις διαφημίσεις με αποτέλεσμα να βγάζει κέρδος ο πονηρός δημιουργός αυτής της απάτης.
Δεν μπαίνει dislike στο Facebook







Πρόσφατα οι απατεώνες ανακάλυψαν άλλο έναν τρόπο για να εξαπατήσουν τα θύματα. Αυτή τη φορά ισχυρίζονται ότι υπάρχει τρόπος να μπει «dislike» στο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν οι χρήστες να πατούν τόσο Like όσο και Dislike σε μια ανάρτηση ή μια φωτογραφία.
Οι απατεώνες, που προτείνουν στους χρήστες να βάλουν και dislike στο Facebook προτέινουν ένα link με το οποίο δήθεν γίνεται αυτή η αλλαγή.
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μπει dislike στο Facebook καθώς δεν επιτρέπεται από το ίδιο το Facebook.
Η συγκεκριμένη απάτη εγκαθιστά μια εφαρμογή στο λογαριασμό του χρήστη ο οποίος στέλνει μήνυμα σε όλους τους φίλους του χωρίς εκείνος να το γνωρίζει. Κάπως έτσι καταφέρνει να διαδίδεται.
Δεν πατάμε ότι να’ναι
Οι χρήστες του Facebook αλλά και του διαδικτύου γενικότερα δεν πρέπει να πατάνε περίεργα link, εντός ή εκτός Facebook και κυρίως να μην εγκαθιστούν εφαρμογές στον υπολογιστή τους ή το Facebook προφίλ τους που δεν γνωρίζουν και δεν έχουν ζητήσει.
Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και τους φίλους τους που τους ακολουθούν στο δημοφιλές site.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply