300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

ΔΕΙΤΕ: Τα 10 πιο δύσκολα video games


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQhEeKU_SD8uj3a22SEGKqmIXgnvz0n714uwZ4EDZTQ5w3MLvLRPSLVbM3wmT0-eH7BEFfazDKDaWZioq3tLUzWc15pFVWMDMMl49VrxWGNRhq-nuGbJxT0JV7P1rdbg-KrdxgFU-DXOc/s320/Top_10_Hardest_Video_Games_Intro_408_230.jpgΠόσες φορές αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε έναν τίτλο μόνο και μόνο... επειδή το επίπεδο δυσκολίας του video game μας εμπόδιζε από το να τον ολοκληρώσουμε; Το Enternity πραγματοποίησε μία διαδρομή στις 2 τελευταίες δεκαετίες για να αναζητήσει τα δυσκολότερα games που έκαναν τη ζωή κάθε gamer, κόλαση!

Σίγουρα, πολλοί εξοργιστήκαμε κι αρχίσαμε να πετάμε διάφορα αντικείμενα από τα νεύρα μας, το σίγουρο όμως είναι πως κάποιες δημιουργίες έμειναν χαραγμένες στις ψηφιακές μας αναμνήσεις.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να προσθέσουμε ότι δυσκολευτήκαμε πολύ για να καταλήξουμε στα 10, οπότε κάποια games έμειναν, δυστυχώς, εκτός. Ας τα αναφέρουμε όμως μια και μετά βίας δεν κατάφεραν να περάσουν στην πρώτη δεκάδα: Tomb Raider III, Shinobi, Zelda 2, F-Zero GX, Devil May Cry 3, Deathsmiles και το πρώτο Castlevania.

No 10: Necronomicon: Dawning of Darkness (2001, PC / PSone)

Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό adventure game που λαμβάνει χώρα το 1927 και, το οποίο, εισάγει τον παίκτη σε ένα μεταφυσικό σενάριο, γεμάτο μυστήριο και δύσκολους γρίφους, προσφέροντας παράλληλα μία έντονη σκληροπυρηνική αίσθηση σε όποιον θελήσει να ασχοληθεί μαζί του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι περισσότεροι που προσπάθησαν να το ολοκληρώσουν μόνοι τους, δεν τα κατάφεραν ποτέ...




No 9: Fear Effect (2000, PSone)

Ένα ξεχωριστό survival horror κάνει την εμφάνισή του στις αρχές της νέας χιλιετίας, θέλοντας να δοκιμάσει τις αντοχές των πιο hardcore gamers που αναζητούσαν κάτι ξεχωριστό, δύσκολο και απαιτητικό. Με τον παράγοντα φόβου να δημιουργεί άγχος τόσο στον παίκτη όσο και στους ίδιους τους ήρωες, τους δύσκολους γρίφους αλλά και τα (πολύ) συχνά trial and error, το Fear Effect αποτέλεσε πρόκληση για όλους όσους ασχολήθηκαν μαζί του. Μία από τις πιο κινηματογραφικές εμπειρίες, το Fear Effect άφησε ανεξίτηλο σημάδι στη μνήμη του Enternity. Κάτι που κατάφερε να κάνει και το sequel.




No 8: Contra (1990, NES)

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές σειρές στην ιστορία των video games αλλά και από τις πιο δύσκολες συνάμα... Το να τα βάλει κανείς με το Red Falcon και όλο τον Alien στρατό του, δεν ήταν και η πιο εύκολη διαδικασία! Με μόνο 3 ζωές, ο παίκτης θα έπρεπε να ολοκληρώσει αλώβητος τα 8 επίπεδα του τίτλου, μιας και αν έτρωγε έστω και ένα χτύπημα, πέθαινε! Σίγουρα μέσω του co-op αλλά και του cheat code με τις 30 ζωές, απαλύνεται ο... πόνος κάθε παίχτη αλλά δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το γεγονός ότι κάθε κεφάλαιο στον κόσμο του Contra, γράφτηκε με αίμα!




No 7: Mega Man (1990, NES)

Περίπου την ίδια χρονική περίοδο, οι απανταχού gamers χρειάστηκε να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρώσουν τον πρώτο τίτλο Mega Man! Το Enternity ανατρέχει στις παιδικές εκείνες στιγμές για να θυμηθεί το πόσο εξαιρετικά δύσκολη ήταν η εν λόγω δημιουργία... Ο Yellow Devil και ο Ice Man έχουν μείνει χαραγμένοι στη μνήμη μας για τις επίπονες μονομαχίες που είχαμε μαζί τους. Σίγουρα, ένας από τους τίτλους που δεν προτείνεται για κανέναν casual gamer. Μας το υπενθύμισε εξάλλου αυτό η Capcom με την κυκλοφορία του Mega Man 9!




No 6: Forbidden Siren (2004, PlayStation 2)

Εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα από θέμα τρόμου, εμφανίζεται από το πουθενά το Forbidden Siren. Πέρα από το γεγονός ότι επρόκειτο για έναν από τους πιο τρομακτικούς τίτλους που έχουμε δει ποτέ, το Siren είχε δύσκολο και απαιτητικό gameplay, αφήνοντας τον παίκτη, κυριολεκτικά, έρμαιο της τύχης του απέναντι στα ιδιαίτερα απειλητικά shibitos. Βίαιο, σκοτεινό και εκνευριστικά δύσκολο, το Forbidden Siren, μας ανάγκασε να αντικρίσουμε ουκ ολίγες φορές το μήνυμα «Game Over» στις οθόνες μας!




No 5: Demon's Souls (2009, PlayStation 3)

Ποιος είπε ότι η νέα γενιά video games χαρακτηρίζεται κυρίως από casual δημιουργίες; Το action/RPG Demon's Souls τάραξε για τα καλά τα ψηφιακά δεδομένα της σημερινής εποχής, μιας και προσέφερε μία -ας μας επιτραπεί η έκφραση - σαδομαζοχιστική εμπειρία στους παίκτες, συνοδευόμενη παράλληλα από μία απίστευτα επιβλητική ατμόσφαιρα. Με trial and error μηχανισμό, πελώρια bosses και με ένα gameplay τιμωρό, το Demon's Souls στάθηκε σα Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από το κεφάλι κάθε επίδοξου gamer! Αρκεί να αναφέρουμε πως όταν αποτύχει κανείς να ολοκληρώσει το επίπεδο χωρίς να χάσει, μεταφέρεται εκ νέου από την αρχή ολόκληρου το επιπέδου! Βέβαια, όταν κάποιος μάθει τον εκδικητικό μηχανισμό του, όλα γίνονται πιο απλά αλλά η πρώτη επαφή με τον τίτλο μένει πραγματικά αλησμόνητη! Πιστέψτε μας…




No 4: The Void (2009, PC)

Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί που πηγαίνουν οι ψυχές τον ανθρώπων μετά τον αναπόφευκτο θάνατο. Μία πρώτη επαφή με το The Void είναι ικανή να σβήσει την περιέργειά μας  μια κι έξω! Μία από τις πιο ασύλληπτα δύσκολες δημιουργίες στο χώρο των video games, το The Void εισάγει τον παίκτη σε ένα από τα πιο προκλητικά adventure games που κυκλοφόρησαν ποτέ κι όπου σκοπός του είναι να χρωματίζει τον κόσμο του τίτλου και να σώσει, αφενός  τις χαμένες ψυχές που περιπλανούνται  και, αφετέρου, τους δημιουργούς του κόσμου αυτού, κάτι που θα αποδειχτεί μία από τις επίπονες διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί ποτέ σε video game... Καλή τύχη!




No 3: Super Ghouls 'n' Ghosts (1992, SNES)

Mία από τις πιο αγαπημένες και, συνάμα, δύσκολες σειρές... Ο παίκτης παίρνει το ρόλο του Arthur και αναζητά να σώσει την αγαπημένη του πριγκίπισσα. Έλα όμως που αυτό, τελικά, θα αποδειχτεί μία χαρακτηριστικά επώδυνη περιπέτεια κι αυτό γιατί ο χειρισμός του εν λόγω τίτλου αφήνει τον ήρωα να αιωρείται αρκετή ώρα στον αέρα όταν εκτελεί ένα άλμα, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτος απέναντι σε κάθε χτύπημα και, πολλές φορές, να προσγειώνεται πάνω σε έναν εχθρό και να χάνει. Προσθέστε τα ελάχιστα check points και τους συχνούς θανάτους και είστε έτοιμοι να ξεκινάτε από την αρχή κάθε επιπέδου ξανά και ξανά...




No 2: Ninja Gaiden (1991, NES)

Τι να πει κανείς για τη συγκεκριμένη σειρά... Προσωπικά, μετράμε τους περισσότερους θανάτους και τις περισσότερες πτώσεις στο κενό που είχαμε συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη σειρά και, ειδικά, η πρώτη τριλογία στο NES αποτελεί βαθειά πληγή στη μνήμη μας! Αποτελώντας, ουσιαστικά, ένα side-scrolling platform game με στοιχεία beat'em'up, το Ninja Gaiden συστήνει στον παίκτη το Ryu Hayabusa, όπου μαζί θα ζήσουν αλησμόνητες στιγμές καθώς θα εκτοξεύονται χειριστήρια σε τοίχους, θα ακούγονται πολλά «καντήλια» και θα τεθεί σε κίνδυνο η κατάσταση του NES!  Κι αν καταφέρει κανείς να φτάσει στο final boss που βρίσκεται στην πίστα 6.4 και χάσει, θα χαρεί να μάθει ότι πρέπει να επαναλάβει ολόκληρο το επίπεδο 6 από την αρχή του! Ω ναι...




No 1: Battletoads (1993, Mega Drive, NES)

Πραγματικά, το Enternity δεν έχει συναντήσει ποτέ ως τώρα πιο ενοχλητικά δύσκολο τίτλο στην ιστορία των video games! Ένας βάτραχος καλείται να τα βάλει με ολόκληρο το στρατό της αυτοκρατορίας της Black Queen, μόνο για να καταλήξει ως... βατραχοπόδαρα στο μενού του ίδιου του gameplay! Δύσκολος χειρισμός και κακοσχεδιασμένα επίπεδα, συμβάλλουν στην επίτευξη του πιο επίπονου και ενοχλητικού τίτλου... Πολλά κύματα εχθρών αλλά και συχνές παγίδες, δεν αφήνουν σε ησυχία τον παίκτη. Θα μπορούσε κανείς να προσπαθήσει να το ολοκληρώσει μέσω co-op αλλά το γεγονός ότι κάθε παίκτης μπορεί να βλάψει το συνεργό του αν τον χτυπήσει κατά λάθος, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και, μάλιστα, αν ένας εκ των δύο χάσει, τότε μεταφέρονται και οι 2 στην αρχή του επιπέδου! Με μόλις 3 continues και χωρίς ίχνος από saves ή κωδικών για κάθε πίστα, δε γνωρίζουμε κανένα που να έχει τερματίσει την εν λόγω δημιουργία... Α ρε Rare πως βασάνιζες έτσι τους gamers στο παρελθόν;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply