300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ιαπωνία: Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 20.000

Με μεγάλες δυσκολίες συνεχίζονται οι προσπάθειες των ειδικών στην Ιαπωνία… για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο κεντρικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, ενώ νεότερες εκτιμήσεις των ιαπωνικών Αρχών κάνουν λόγο για περισσότερα από 20.000 θύματα από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA )ανακοίνωσε ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν τις πωλήσεις τροφίμων από τη Φουκουσίμα.


Η εταιρία η οποία διαχειρίζεται τον κεντρικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Φουκουσίμα ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά πως θα είναι «δύσκολο» να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα αριθμός 2, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο την Tokyo Electric Power Co. (Tepco).

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προσπάθεια και την ελπίδα ότι η ηλεκτροδότηση «θα έχει αποκατασταθεί ως τις 18:00» (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μηχανικοί έχουν συνδέσει καλώδια στους αντιδραστήρες αριθμός 1 και 2 και ήλπιζαν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση μέσα στην ημέρα ώστε να τροφοδοτούν τους αντιδραστήρες με νερό για να ψύχονται, όπως και στους αντιδραστήρες αριθμός 3 και 4. Ωστόσο η IAEA του ΟΗΕ εξέφραζε επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα είναι δυνατόν τα συστήματα ψύξης να επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι επιτεύχθηκε ως ένα βαθμό «σταθεροποίηση»στον αντιδραστήρα 3, όπου η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Μηχανικοί χρησιμοποιούν γεννήτριες που λειτουργούν με ντίζελ για τους αντιδραστήρες 5 και 6. Η θερμοκρασία του αναλωθέντος καυσίμου σε αυτούς «επιστρέφει στο κανονικό», ανέφεραν οι Αρχές.

Στην περίπτωση που οι μηχανικοί δεν μπορέσουν να ψύξουν τους αντιδραστήρες συζητείται ο «ενταφιασμός» του εργοστασίου, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας το 1986.

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τα θύματα από τον σεισμό και το τσουνάμι, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πιθανότατα είναι περισσότερα από 20.000. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 8.133, ενώ 12.272 είναι οι αγνοούμενοι.

Ραδιενέργεια σε τρόφιμο εκτός Ιαπωνίας

Σήμερα για πρώτη φορά ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια σε τρόφιμο εκτός Ιαπωνίας. Ήταν σε κουκιά στην Ταϊβάν, τα οποία εισήχθησαν από την Ιαπωνία, δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών Αρχών στην Ταϊπέι. Τα κουκιά, συνολικά 14 κιλά, είχαν εισαχθεί από την Καγκοσίμα στη νότια Ιαπωνία. 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply