300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ετοιμη η διαστημική στολή για την επανδρωμένη αποστολή στον Αρη!




  Η διαστημική στολή που κατασκευάστηκε ειδικά για να αντέχει τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη, είναι πανέτοιμη.
  Η δοκιμή της ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Ανταρκτική,  στην βάση Marambio. Η τοποθεσία επιλέχθηκε γιατί προσομοιώνει συνθήκες ανάλογες με αυτές που επικρατούν στον Άρη με δυνατούς ανέμους και μόνιμα "σκληρό" παγωμένο έδαφος.
  "Ο Άρης είναι ένα μίγμα πολλών διαφορετικών περιβαλλόντων: συνδιάζει ερήμους,  θερμοκρασίες και ανέμους, όπως συμβαίνει και στην Ανταρκτική" , εξήγησε ο σχεδιαστής της στολής Πάμπλο ντε Λεόν, ο οποίος ειδικεύεται στην αεροδιαστημική μηχανική, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters."Είναι η πρώτη φορά που βγάζουμε την στολή από τα εργαστήρια και την δοκιμάζουμε σε πραγματικό περιβάλλον όπου επικρατούν ακραίες συνθήκες", πρόσθεσε.
  Κατά τη διάρκεια της αποστολής που ονομάστηκε "Ο Άρης στο Marambio",  μια ομάδα από επιστήμονες της NASAπραγματοποιήσαν προσομοιώσεις διαστημικών περιπάτων και  σειρά εργασίων σαν αυτές που κάνουν οι αστροναύτες,φορώντας πάντα τη στολή!
Πώς είναι φτιαγμένη η στολή
  Η στολή (στη φωτο του Reuters), έχει την κωδική ονομασία NDX-1, κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της NASA και κόστισε 100.000 δολάρια! Αποτελείται από 350 διαφορετικά υλικά στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κέβλαρ, το υλικό με το οποίο κατασκευάζονται τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.
  Εχουν επίδης χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα για να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό το βάρος της στολής χωρίς όμως να περιοριστεί καθόλου η αντοχή της. Οποιος την φοράει μπορεί να κινείται με ασφάλεια σε συνθήκες πολικού ψύχους και ανέμων η ταχύτητα των οποίων αγγίζει τα 100 χλμ/ώρα.
Πότε θα γίνει η επανδρωμένη αποστολή στον Άρη!
  Και αν αναρωτιέστε, πότε θα πραγματοποιηθεί το πολυπόθητο ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη, να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αμερικανικής κυβέρνησης και τις ανακοινώσεις του Μπαράκ Ομπάμα, η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη προγραμματίζεται για το 2030! Αποστολή της θα είναι να παραμείνει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη κάνοντας τις προετοιμασίες για την αμέσως επόμενη αποστολή η οποία φιλοδοεξεί να προσεδαφιστεί στον Άρη! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply