300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τύμπανα πολέμου στη Μεσόγειο

Ετοιμάζουν χτύπημα οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε...
Στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης ετοιμάζουν Γαλλία, Δανία και Καναδάς, ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνδράμει σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους της «για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα» όπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Ο υπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ληφθούν από ΝΑΤΟ και Ε.Ε., οργανισμούς που συμμετέχει η Ελλάδα, υπονοώντας ότι η χώρα μας θα εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Εν τω μεταξύ, οι βρετανικές φρεγάτες HMS Westminster και HMSCumberland πλέουν στη Μεσόγειο. Να σημειωθεί ότι η Βρετανία διαθέτει αεροπορικές βάσεις στη Μάλτα και στην Κύπρο, αλλά θα χρειαστεί την έγκριση των κυβερνήσεων των δύο χωρών για να τις χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Φρανσουά Μπαρουέν, γαλλικές δυνάμεις ετοιμάζονται αυτήν την ώρα για να συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης, ενώ η υπουργός Άμυνας της Δανίας τόνισε ότι είναι νωρίς να πουν με ποιον τρόπο θα εμπλακούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, με τις αεροπορικές δυνάμεις να θεωρούνται «πιο φυσιολογικές».

Ο Καναδάς ανακοίνωσε πως θα στείλει στη Λιβύη έξι καταδιωκτικά CF-18 για να συμμετάσχουν στην εφαρμογή της απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ζώνη εναέριου αποκλεισμού. Βάση των αεροσκαφών θα είναι η Ιταλία και μαζί με αυτά θα υπάρχουν περίπου 200 στρατιώτες.

Ο λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι αποφάσισε να εφαρμόσει κατάπαυση του πυρός, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας πρότασης για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με γιατρό που βρίσκεται στην πόλη Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρού βομβαρδισμού που εξαπέλυσαν κυβερνητικές δυνάμεις. Η ίδια πηγή δήλωσε ότι τα κυβερνητικά άρματα μάχης εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πόλη, μολονότι λίγο νωρίτερα οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, ηττήθηκαν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply