300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Παράνομη η παρουσία ξένων μαχητικών στον Άραξο, το Άκτιο και στα άλλα αεροδρόμια της χώρας!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUt_4uHM3TmITEpCS6EvJx1bkEjtw7z4v_9kxHi_wHV5aBA4WTiDVsEG-_mkSTVeNhOsmzVjL7yxQX50668TUmE67j38GT01-IbrnZ7Chk4yZeabcFI5PEHJXuJmQZ3RTQq0sIAPKX3e8/s320/maxhtiko.jpg

Αντισυνταγματική κι άρα παράνομη είναι σήμερα η παρουσία ξένων μαχητικών αεοροσκαφών...
στον Άραξο, το Άκτιο, την Ανδραβίδα! Σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 2 του Συντάγματος, δεν είναι δεκτή η διέλευση, η παραμονή και η χρήση ελληνικών βάσεων από ξένη στρατιωτική δύναμη, αν αυτό προηγουμένως δεν έχει την επικύρωση της Ελληνικής Βουλής. Δεδομένου, λοιπόν, ότι η στρατιωτική επέμβαση που διεξάγεται από τις δυτικές συμμαχικές δυνάμεις κατά της Λιβύης, με χρήση των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων, δεν είναι υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, για το οποίο υπάρχει διαρκής απόφαση της Βουλής, οι σημερινές παρουσίες των ξένων μαχητικών στα αεοροδρόμια της χώρας, καθώς και η διέλευση αυτών από τον εναέριο ελληνικό χώρο είναι παράνομη και για να νομιμοποιηθεί χρειάζεται επικυρωθεί, βάσει του Συντάγματος, από τη Βουλή!
Η μόνη βάση η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μαχητικά των ΗΠΑ όμως, είναι η βάση της Σούδας, για την οποία υπάρχει διμερής συμφωνία επικυρωμένη από την ελληνική Βουλή.
Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συμμετέχει με τον οποιονδήποτε τρόπο και να παραχωρεί τον Άραξο, το Άκτιο κι άλλα αεροδρόμια σε μαχητικά άλλων χωρών οφείλει πρώτα να συνάψει διμερείς συμφωνίες με αυτές, τις οποίες θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί κι αναρωτιέται κανείς αν κι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι απότοκο του Μνημονίου και απόδειξη ότι η χώρα έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία!...
Πάντως, ξενίζει και προκαλεί πολλά ερωτηματικά και το γεγονός ότι κανένας από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) και ο αρχηγός της, ο Α. Σαμαράς, δεν έθεσαν θέμα συνταγματικότητας, για την παρουσία των ελβετικών και των μαχητικών άλλων χωρών στα ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια.
Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται;
Το ΝΑΤΟ, παρά τα εμπόδια που εξακολουθούν να υπάρχουν, ετοιμάζεται να πάρει το όπλο του και ν' αναλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων εναντίον της Λιβύης. Το σχέδιο για την επιχείρηση "Ενωμένος Προστάτης", για την επιβολή no fly zone στη Λιβύη, εγκρίθηκε, όπως και αυτή για το εμπάργκο όπλων. Η ελληνική εμπλοκή, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, είναι ήδη μεγάλη και τίποτα δεν αποκλείει και περαιτέρω ανάμιξή μας στα νατοϊκά πλέον σχέδια του Ελληνοαμερικανού ανώτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει μ' ένα ιπτάμενο ραντάρ, δύο ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης και μία φρεγάτα. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα διάθεσης και μαχητικών αεροσκαφών, απάντησε:
"Δεν τέθηκε παρόμοιο θέμα. Δεν μας έχει ζητηθεί, δεν έχει τεθεί κανένα παρόμοιο θέμα και δεν χρειάζεται να προτρέχουμε και να κάνουμε και τέτοιου είδους δημόσιες συζητήσεις". Από την απάντηση και την επισήμανση ότι δεν χρειάζεται να προτρέχουμε προκύπτει ότι ο ΥΕΘΑ κρατάει και μία επιφύλαξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει.
Λίγο αργότερα, όταν τέθηκε και πάλι το θέμα της πιθανότητας να τραβήξουν χρονικά σε μάκρος οι επιχειρήσεις στη Λιβύη και γι' αυτό να ζητηθεί και η δική μας συμμετοχή με μαχητικά αεροσκάφη, ο κ.Βενιζέλος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο γιατί αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής και μαχητικών αεροσκαφών και απάντησε: "Γιατί θα εκτιμήσουμε την κατάσταση".
Έτσι κι αλλιώς, πάντως, η εμπλοκή της χώρας μας σε μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας είναι μεγάλη. Την Τρίτη στα αεροδρόμια Σούδας, Ανδραβίδας και Ακτίου βρίσκονταν 30 πολεμικά αεροσκάφη κι εκκρεμούν αιτήματα για την προσγείωση άλλων 40! Ο αριθμός των 70 αεροσκαφών είναι πολύ μεγάλος και, επειδή είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί κι άλλο, ήδη ετοιμάζονται για να προστεθούν στη λίστα των βάσεων υποδοχής η Τανάγρα, αλλά και το Καστέλι, στη Κρήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply