300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Μέσα στην κρίση θέλαμε και πόλεμο με τη Λιβύη! Το κόστος

Μέσα στην κρίση θέλαμε και πόλεμο με τη Λιβύη! Το κόστοςΝέα πηγή οικονομικής «αιμορραγίας» αποτελεί για την Ελλάδα η διεθνής επέμβαση στη Λιβύη...

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα η επέμβαση με την συμμετοχή και της χώρα μας θα μας κοστίσει πάνω  από 1,5 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα σε περίοδο «ισχνών αγελάδων» στον δημοσιονομικό τομέα.
Η  Ελλάδα καλείται να διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά συγκεκριμένα γα την διάθεση μιας φρεγάτας, ενός ιπτάμενου ραντάρ, ελικοπτέρων και 4 F-16, ενώ το ποσό του 1,5 εκ ευρώ ημερησίως θα πολλαπλασιαστεί εάν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να   εμπλακεί άμεσα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και η Ελλάδα ως μέλος της συμμαχίας κληθεί να συνδράμει με πιο πολλά μέσα.
Εκτός από  το κόστος των καυσίμων για τα μαχητικά αεροσκάφη τα ελικόπτερα και την φρεγάτα, σημαντικό είναι το κόστος των ημερησίων αποζημιώσεων των  αξιωματικών της Αεροπορίας ( 2000 ευρώ περίπου έκαστος),που με εντολή του ΥΕΘΑ έχουν μετασταθμεύσει στην στρατιωτική βάση της Σούδας από άλλες μονάδες.
Υπολογίζεται επίσης ότι θα ξεπεράσουν τα 800.000 ευρώ την ημέρα τα έξοδα για καύσιμα, συντήρηση και  ανταλλακτικά των γαλλικών και ιταλικών αεροσκαφών που θα επιχειρούν με βάση τη Σούδα και άλλες νοτιοδυτικές μονάδες τη χώρας μας, όπως και τα έξοδα “κίνησης”, στέγασης και σίτισης των αξιωματικών από Γαλλία και Ιταλία που θα φιλοξενηθούν στις  μονάδες αυτές.
Εάν μάλιστα εμπλακούν και ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στις επιχειρήσεις,  το συνολικό κόστος θα μπορούσε να φτάσει  και το1 δισεκατομμύριο ευρώ!  Όπως έχει υπολογιστεί,   ένα μαχητικό αεροσκάφος καταναλώνει καύσιμα κόστους 20.000 ευρώ την ώρα για  μια αποστολή αναχαίτισης.
Εξυπακούεται βέβαια πως σε ό,τι αφορά την εθνική άμυνα δεν μπορούν οι αποφάσεις να λαμβάνονται με κύριο κριτήριο το κόστος σε χρήματα. Σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης όμως, είναι και αυτό μια σημαντική παράμετρος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply