300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Επτά τρόποι για να χτίσεις εμπιστοσύνη σε μια σχέση.

Ξέρεις αυτούς τους 7 σαφείς τρόπους για να δημιουργήσεις εμπιστοσύνη σε μια σχέση; Συχνά, αυτά που πραγματικά κάνουν μια σχέση επιτυχημένη δεν είναι αυτά που σκεφτόμαστε πρώτα. Για παράδειγμα, πιστεύεις ότι χρειάζεται πάντα να εμπλουτίζεις τη σχέση σου; Λάθος! Η προβλεψιμότητα είναι πιο σημαντική από την ποικιλία σε μια σχέση. Οι επόμενες 7 μέθοδοι εγγυημένα θα αυξήσουν την επικοινωνία σου με το σύντροφό σου αυξάνοντας την εμπιστοσύνη στη σχέση σου.

Πρώτα από όλα, όπως ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο, πρέπει να είσαι σταθερός. Αυτό δεν συμβαδίζει με την κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να ανακατεύεις λίγο τα πράγματα για να κρατάς ζωντανό το ρομαντισμό στη σχέση σου. Σίγουρα, το να πηγαίνετε σε ένα καινούριο εστιατόριο κάθε φορά ή να ανταλλάζετε δώρα χωρίς ιδιαίτερο λόγο είναι όμορφο, όμως το κυριότερο από όλα είναι ότι τα πράγματα πρέπει να είναι σταθερά για να πετύχει η σχέση. Έχε υπ’ όψιν σου ότι η εμπιστοσύνη σε μια σχέση στηρίζεται στην αξιοπιστία σε καθημερινή βάση.
Δεύτερον, πρέπει να είσαι σίγουρος/η ότι τα λόγια σου αντιπροσωπεύουν αυτό ακριβώς που θέλεις να πεις. Αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφός σου πρέπει να ακούει αυτά που του δείχνει η γλώσσα του σώματός σου. Αν πεις ότι είσαι χαρούμενος/η αλλά είσαι κατσούφης, ο σύντροφός σου δεν ακούει τα λόγια σου αλλά βλέπει το πρόσωπό σου κ τον τόνο της φωνής σου. Πρέπει λοιπόν να μπορεί να εμπιστεύεται αυτά που του/της λες. Όταν οι λέξεις αντιπροσωπεύουν το μήνυμα, τότε δημιουργείς εμπιστοσύνη σε μια σχέση.

Τρίτον, πρέπει να πιστεύεις ακράδαντα στις ικανότητες του συντρόφου σου. Αν δεν ισχύει αυτό δεν θα έχεις την εμπιστοσύνη που χρειάζεται σε μια σχέση. Όταν ανακοινώνονται με αγάπη, η αλήθεια δεν είναι ποτέ καταστροφική. Όταν δεν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου είναι ικανός σε κάποια πράγματα ( ή σε τίποτα) , τότε γκρεμίζεις την εμπιστοσύνη στη σχέση σου.

Τέταρτον, τα μυστικά καταστρέφουν την εμπιστοσύνη στη σχέση. Να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός/η. Υπέθεσε ότι όλα όσα ξέρεις θα αποκαλυφθούν τελικά. Τα μυστικά απαιτούν τεράστια ενέργεια από μέρους σου. αυτή είναι ενέργεια που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να βελτιώσεις τη σχέση σου.

Πέμπτον, μη φοβάσαι να αφήσεις το σύντροφό σου να μάθει ποιες είναι οι ανάγκες σου. Μην τον/την κάνεις να μαντεύει τι χρειάζεσαι. Πες του εσύ. Είναι καλό να είσαι εγωκεντρικός αρκεί να μην είσαι εγωιστής. Πράγματι, αν είσαι πρόθυμος να διεκδικείς αυτά που χρειάζεσαι, υπάρχει περίπτωση να καταλήξεις στην αντίθετη κατεύθυνση και να πνίξεις τον σύντροφό σου.

Έκτον, μάθε να λες όχι. Όταν ο σύντροφός σου εκφράζει τις ανάγκες του/της είναι θετικό. Αλλά δεν χρειάζεται να λες ναι σε όλα. Ο σύντροφός δεν μπορεί να σε σεβαστεί αν δεν λες ποτέ όχι. Όταν αρνείσαι να συμβιβαστείς με τη θέληση του άλλου, στην πραγματικότητα δημιουργείς εμπιστοσύνη στη σχέση σου.

Τέλος, πάντα να επιδιώκεις την εξέλιξη. Όταν φυτεύεις ένα λουλούδι, ξεκινάς σκάβοντας στο χώμα. Το σκάψιμο στο ‘’χώμα’’ της σχέσης σου μπορεί να σου προκαλέσει πόνο. Όμως αυτός ο πόνος προετοιμάζει το χώμα για την μελλοντική εξέλιξη. Μη φοβάσαι τις αναταραχές, τις κρίσεις ή τις αμφιβολίες. Αυτά είναι το λίπασμα για την ανάπτυξη και την αλλαγή στη σχέση σου. Αγκάλιασε τις δυσκολίες. Όταν αποφασίσεις να χτίσεις την εμπιστοσύνη στη σχέση σου δεσμεύεσαι να αντιμετωπίσεις και λίγο πόνο. Όμως όσο έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτό τον πόνο, όχι μόνο γίνεσαι πιο δυνατός/η σαν προσωπικότητα, αλλά ενισχύεις και τη συντροφικότητά σου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply