300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

VIDEO: Google Art Project και η μαγεία της τέχνης!

Είναι πραγματικά εκπληκτικό! Η Google μας αφήνει γι’ ακόμη μία φορά άφωνους...
με το νέο της project, το Google Art Project!



Μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν στην Google αξιοποίησαν το δικαίωμα που τους δίνει η εταιρία να διαθέτουν το 20% του χρόνου τους σε έργα που δεν περιλαμβάνονται απαραίτητα στις τυπικές τους υποχρεώσεις και φέρνουν μπροστά στα μάτια μας περισσότερα από 1000 έργα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα μουσεία του κόσμου! Για την ακρίβεια, μπορούμε να πάμε εικονικά οι ίδιοι μέσα στα μουσεία και να περιηγηθούμε απολαμβάνοντας το ίδιο το μουσείο καθώς και υψηλής ανάλυσης λήψεις των έργων τέχνης. Μάλιστα,  κάθε ένα από τα 17 μουσεία επέλεξε ένα έργο για να φωτογραφηθεί σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση που φτάνει σε βάθος τα 7-14 gigapixels (δείτε για παράδειγμα τη «Γέννηση της Αφροδίτης», του Μποτιτσέλι)! Στα έργα φαίνεται ακόμα και η πινελιά του καλλιτέχνη.
Το έργο αυτό έγινε πραγματικότητα επεκτείνοντας την τεχνολογία του Google Street View κατασκευάζοντας ένα νέο όχημα για την λήψη 360 μοιρών φωτογραφιών, του Picasa και του App Engine. Η πλοήγηση είναι πάρα πολύ εύκολη και στην δεξιά πλευρά εμφανίζονται πληροφορίες για το έργο, το μουσείο, τη θέση και άλλα έργα.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να κάνετε μια συλλογή από γωνίες θέασης των έργων τέχνης και να τις μοιραστείτε με φίλους στα κοινωνικά δίκτυα, σχολιάζοντας γι’ αυτές. Είναι πραγματικά κάτι σπάνιο και πολύ σημαντικό για τον πολιτισμό και την ιστορία. Δίνει την ευκαιρία στους περισσότερους ανθρώπους να επισκεφθούν όλα αυτά τα μουσεία, τα οποία διαφορετικά δεν θα είχαν ποτέ άλλοτε την ευκαιρία να το κάνουν.
Μια ξενάγηση στη σελίδα πρώτα και μετά βουτιά στον κόσμο της τέχνης!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply