300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Βέτο Τουρκίας στο ΝΑΤΟ - Φόβος για πόλεμο διαρκείας στη Λιβύη (vids)

Διπλωματικό θρίλερ στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ για τη Λιβύη, καθώς η Τουρκία έθεσε βέτο στον βομβαρδισμό της χώρας. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα για πρώτη φορα από την βάση στον Άραξο απογειώθηκαν βελγικά αεροσκάφη που θα πάρουν μέρος στην επίθεση στη Λιβύη, σε αναχαιτιστικό ρόλο. Από την άλλη, οι ένοπλες δυνάμεις του Κανταφικού στρατού στην Μισράτα άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους, όπως ανέφεραν πηγές στο πρακτορείο Reuters. Βομβαρδίζει το ΝΑΤΟ την Τρίπολη, σύμφωνα με αναφορές. Συνεχής Ενημέρωση.

Βέτο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για την εισβολή

Έντονο διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται στους κόλπους του ΝΑΤΟ, μετά το βέτο που άσκησε η Τουρκία στην εισβολή του ΝΑΤΟ στην Λιβύη.
Η γειτονική χώρα απορρίπτει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και καλεί τις χώρες μέλη της Συμμαχίας να εξετάσουν άλλες μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν προκειμένου να εκδιωχθεί ο Μουαμάρ Καντάφι.
Η Άγκυρα καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός από τη Δύση, λέγοντας πως πρέπει να ληφθούν υπόψη οι θάνατοι των αμάχων.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απογειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/3) 4 βελγικά αεροσκάφη που θα έχουν ρόλο αναχαίτισης στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ, ενώ την Τρίτη (21/3) στη Σούδααναμένονται μαχητικά αεροσκάφη από τη Νορβηγία και το Κατάρ.
Ήδη νότια της Κρήτης βρίσκεται γαλλικό αεροπλανοφόρο, από όπου θα εξορμούν τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη.
Νεκρός ο γιος του Καντάφι
Νεκρός είναι τελικά ο Χαμίς Καντάφι, όπως επιβεβαιώνουν πηγές στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Manara,ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας πιλότος της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος του στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία.
Αν και αρχικά η κυβέρνηση της Λιβύης είχε διαψεύσει την πληροφορία, εν τούτοις πηγές αξιωματούχων αναφέρουν πως ο γιος του Καντάφι τελικά υπέκυψε στα τραύματα του. 
Το κτήριο όπου έχασε τη ζωή του ο Χαμίς Καντάφι:

The refuge of Gheddafi reduced in ruins by aggelosandreou

Στο πεδίο της μάχης, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι δυνάμεις του Καντάφι πυροβόλησαν σεπλήθος αμάχων στο κέντρο της πόλης Μισράτα της Δευτέρα (21/3), σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα από αυτούς.
Σύμφωνα με τηλεφωνική συνομιλία δημοσιογράφου του Reuters με κάτοικο της πόλης, ομάδα αμάχων προσπάθησαν άοπλοι να εμποδίσουν την εισβολή των Κανταφικών δυνάμεων στην πόλη, οι οποίες και ξεκίνησαν να πυροβολούν αδιάκοπα εναντίον τους.
“Έχουν διαπράξει σφαγή. Το νοσοκομείο μας πληροφορεί ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και μπορεί να αυξηθούν οι νεκροί” πληροφόρησε ο κάτοικος το πρακτορείο.
Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων επιβεβαίωσε αργότερα την πληροφορία, κάνοντας όμως λόγο για 40 νεκρούς.


“Πόλεμο διαρκείας” προβλέπουν οι Γάλλοι
Την ίδια στιγμή, είναι πολύ πιθανό το εφιαλτικό σενάριο ενός πολέμου διαρκείας του ΝΑΤΟ με τη Λιβύη όπως δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος.
Επιπροσθέτως, ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Λίαμ Φοξ, υποστήριξε πως ο Μουαμάρ Καντάφι δεν είναι ο στόχος. “Αυτό δεν είναι επιτρεπτό από τη συνθήκη του ΟΗΕ”, πρόσθεσε.
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Λωρέν Τεσίρ συμπλήρωσε πως ο σκοπός των επιθέσεων είναι “η προστασία των αμάχων”, ενώ τόνισε πως ο ΟΗΕ δεν θέλει τον Μουαμάρ Καντάφι νεκρό.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν μετά από μια νύχτα βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, στο δεύτερο γύρο της επιχείρησης της “Οδύσσειας”, όπου εκτοξεύτηκαν 10 με 12 νατοϊκοί πύραυλοι εναντίον των Κανταφικών στόχων.
Από τη μεριά τους, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου των Επαναστατών δήλωσε κατηγορηματικά πως οι αντικαθεστωτικοί δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν στο ελάχιστο με τον Συνταγματάρχη Καντάφι για το τέλος του πολέμου.
“Είμαστε σε πόλεμο με έναν δικτάτορα”, είπε ο Αμπεντ Αλ Χαφεεζ σε συνέντευξη τύπου στη Βεγγάζη. “Γι' αυτό αρνούμαστε την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μαζί του. Ή θα τον τελειώσουμε ή θα μας τελειώσει. Αν τελικά νικήσουμε, ο Καντάφι θα καταδικαστεί για γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.
Σε μια προσπάθεια να κλείσουν την χρηματοδότηση του Καντάφι για να μην ενισχύσει την στρατιωτική του δράση, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος επιπλέον 11 συνεργατών του συνταγματάρχη Καντάφι και 9 εταιριών των οργανισμών. 


NATO Defense Ministers Discuss Libya Situation by aggelosandreou

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply