300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα τελευταία γεγονότα 20/4


Επικαιρότητα

Ελλάδα

* Τη σφοδρή αντίδραση του Θ.Πάγκαλου προκάλεσε η επαναφορά, από πλευράς της ΝΔ, του θέματος των δηλώσεων που του απέδιδε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet περί «τεμπέληδων Ελλήνων». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Μιχελάκης ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να πει «ρητά και ξεκάθαρα» αν έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, και ο κ. Πάγκαλος απάντησε εντονότατα, μιλώντας για «ακροδεξιά 'τσικό' της δημοσιογραφίας, στα οποία έχει ανατεθεί η εκπροσώπηση της ΝΔ». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα των φερόμενων δηλώσεων.
* Στην καταγγελία του κλίματος ρατσισμού, την ανοχή απέναντι στις συμμορίες και τον ξυλοδαρμό των απεσταλμένων του Βήματος, του δημοσιογράφου Γιώργου Πουλιόπουλου και του φωτορεπόρτερ, Ιάκωβου Χατζησταύρου, στη Μανωλάδα της Ηλείας, προχώρησαν το βράδυ της Μ.Τρίτης με κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.
* Ένοπλη ληστεία με λεία μεγάλο χρηματικό ποσό (400.000 ευρώ) στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας έγινε δέκα λεπτά πριν τις 16:00 το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης.
* Εννέα βασικούς «κύκλους» νοσοκομείων στην Αττική, με κοινές διοικήσεις και υπηρεσίες, περιλαμβάνει η πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής, υπό τον καθηγητή Λυκούργο Λιαρόπουλο, για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Στους κύκλους αυτούς θα ενταχθούν τα 43 νοσοκομεία της Αττικής. Κάθε κύκλος θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο νοσοκομείο θα έχει έναν διοικητή και δύο υποδιοικητές και θα «συνενώνει» με διάφορους τρόπους άλλα μικρότερα νοσοκομεία.
* Προϊόντα «μαϊμού», τα οποία πωλούνται σε γνωστά καταστήματα της Αθήνας ως αυθεντικά έναντι εκατοντάδων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ. Κατασχέθηκαν εκατοντάδες προϊόντα στην οδό Ερμού, στην Ευριπίδου, καθώς και στην περιοχή του Αλίμου.

Κόσμος

* Ένα χρόνο μετά την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή από την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον παραμένουν μέχρι σήμερα σε μεγάλο βαθμό αδιάγνωστες, χωρίς να έχει κλείσει ούτε το νομικό ούτε και το πολιτικό σκέλος.
* Παρά τις διαπιστώσεις ότι η κατάσταση από στρατιωτικής πλευράς στην Λιβύη είναι στάσιμη, η Βρετανία και η Γαλλία απορρίπτουν την προοπτική αποστολής χερσαίων στρατευμάτων, επιλέγοντας την αποστολή συμβούλων, όπως προτίθεται να πράξει το Λονδίνο. Η κατάσταση επί του εδάφους είναι «δύσκολη και συγκεχυμένη» είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ και υπογράμμισε ότι η Δύση υποτίμησε τις δυνατότητες του Μουαμάρ Καντάφι να προσαρμόσει την τακτική του στις επιθετικές ενέργειες από το ΝΑΤΟ.
* Η Τουρκία εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται θετικά στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και ειδικότερα έναντι της Κύπρου, αναφέρεται στα αποτελέσματα του Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας που συνήλθε στις Βρυξέλλες. Όπως επισημαίνουν οι 27 η Άγκυρα εξακολουθεί να αρνείται να ανοίξει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της στην Κύπρο κατά παράβαση της Τελωνειακής Ένωσης.
* Οι ράπερ του Ουζμπεκιστάν οφείλουν να εκφράζουν την αγάπη τους για την πατρίδα, υποστήριξε ανώτατος αξιωματούχος, αρμόδιος για την έγκριση της μουσικής παραγωγής της χώρας, εκτιμώντας πάντως ότι η κρατική τηλεόραση υπερέβαλε όταν χαρακτήρισε σατανική τη ραπ μουσική.
* Η ιταλική κυβέρνηση με προσθήκη της σε σχετικά νόμο αποφάσισε ουσιαστικά την οριστική αναστολή του προγράμματος για την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων, οριστικοποιώντας με τον τρόπο αυτό την αρχική απόφαση για πάγωμα 12 μηνών στο πυρηνικό πρόγραμμα. Κατά συνέπεια, είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί το δημοψήφισμα με το οποίο οι Ιταλοί θα πρέπει να εκφρασθούν υπέρ ή κατά της πυρηνικής ενέργειας, στις 12 και 13 Ιουνίου.

Οικονομία

* Τις παραιτήσεις του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Ι.Κωνσταντίνου και του εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτή διευθυντή, κ. Κ.Μαυράκη, ζήτησε την Τρίτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, λόγω των συνεχών δημόσιων διαπληκτισμών μεταξύ τους.
* Στις παρυφές των 1.500 δολαρίων (στα 1.499,32 δολάρια) έφθασε σήμερα η ουγκιά του χρυσού, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Πετρελαίου του OPEC εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα διατηρηθούν πάνω από το επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι καθ' όλη τη διάρκεια του 2011, λόγω ... των κερδοσκόπων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply