300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα τελευταία γεγονότα 21/4

Επικαιρότητα
Ελλάδα

* Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζει μέσα στις γιορτές του Πάσχα το κίνημα «Δεν πληρώνω», ανοίγοντας τα διόδια σε εθνικές οδούς σήμερα, Μ.Πέμπτη και τη Δευτέρα του Πάσχα, ημέρες που αναμένεται να κορυφωθούν η έξοδος και η επιστροφή των εκδρομέων.
* Η χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ γίνεται εδώ και 27 χρόνια και από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία που έχει επιλεχθεί για να χτυπηθεί το συνδικάτο, ενώ διευκρίνισε: «οι απεργίες δημιουργούν δυσχέρειες, όχι μπλακ άουτ».
* Μετά το Πάσχα έρχεται το σχέδιο για την περαίωση περίπου 1,2 εκατ. αυθαιρέτων. «Τα πρόστιμα δεν πρέπει να είναι εξοντωτικά» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, αποφεύγοντας να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Με δόσεις προγραμματίζεται να πληρωθούν τα πρόστιμα για την τακτοποίηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει στα δημόσια ταμεία έσοδα έως και 2 δισ. ευρώ.
* Επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται η Τροχαία. Tο μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει κυρίως σήμερα, Μ.Πέμπτη και αύριο, Μ.Παρασκευή, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα του Πάσχα. Βελτιωμένος ο καιρός από τη Μ.Πέμπτη, ωστόσο οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ. Με λιακάδα αναμένεται το σούβλισμα του οβελία.
* Μηνύματα με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα, τονίζοντας ότι είναι επίκαιροι οι αγώνες για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Κόσμος

* Στην ανάγκη να εντείνουν τις οικονομικές, διπλωματικές και στρατιωτικές πιέσεις κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη συζήτηση που είχαν την Τετάρτη για την κρίση στη Λιβύη. Την ίδια ώρα, το καθεστώς κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι ευθύνεται για το θάνατο αμάχων στην Τρίπολη, ενώ το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ζητά από τη συμμαχία «ουσιαστικά χτυπήματα» κατά των δυνάμεων του Καντάφι.
* Πυρκαγιές μαίνονται τις τελευταίες ημέρες στην πολιτεία του Τέξας, με αποτέλεσμα να έχουν μέχρι στιγμής γίνει στάχτη πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα δάσους. Η παρατεταμένη ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει τις «ιδανικότερες» συνθήκες για την καταστροφή.
* Aπαγορευμένη ζώνη κηρύχθηκε η περιοχή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, με απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης. Η αστυνομία, που επιθεώρησε πολλές χιλιάδες σπίτια στην περιοχή κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, ανακάλυψε πως τουλάχιστον 60 οικογένειες εξακολουθούν να ζουν εκεί, παρά το μεγάλο κίνδυνο από τη διαρροή ραδιενέργειας.
* Μπαρούτι «μυρίζει» η πόλη Χομς της Συρίας, καθώς νέες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη. Ανδρες των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώς Ασαντ έχουν ήδη λάβει θέσεις μάχης σε καίρια σημεία της πόλης, σύμφωνα τουλάχιστον με μαρτυρίες κατοίκων.
* Δύο φωτογράφοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών στη Μιζουράτα της Λιβύης. Οι άτυχοι φωτογράφοι ήταν ο υποψήφιος για Όσκαρ Βρετανός Τιμ Χέδερινγκτον και ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος για Πούλιτζερ Κρις Χόνδρος.

Οικονομία

* Μετά τον Ιούνιο και το αργότερο έως το τρίτο τρίμηνο του έτους η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων Διασποράς στην αμερικανική αγορά. Προβλέψεις τοποθετούν στα 1,5 δισ. ευρώ το πόσο που θα μπορούσε να αντλήσει η Ελλάδα από συνδυασμένες εκδόσεις ομολόγων της Διασποράς.
* Η δυνατότητα εξαγοράς έως πέντε πλασµατικών ετών για τη γέννηση παιδιών και στον ιδιωτικό τοµέα φέρνει νέα δεδοµένα στα πλασµατικά έτη που οδηγούν σε ταχύτερη συνταξιοδότηση. Η σχετική ρύθµιση εντάχθηκε στο υπό ψήφιση σχέδιο νόµου του υπουργείου Εργασίας για την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ (Σώµα Επιθεωρητών Εργασίας). Επισηµαίνεται ότι τα νέα πλασµατικά χρόνια µπορούν να τα αξιοποιήσουν όσοι θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από την 1η Ιανουαρίου 2011.
* Αρχίζει σήμερα Μ. Πέμπτη η υποβολή επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου, με τους υποψήφιους επενδυτές να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 31 Μάιου. Η υποβολή επενδυτικών σχεδίων αφορά στα καθεστώτα γενικής επιχειρηματικότητας, περιφερειακής συνοχής, τεχνολογικής ανάπτυξης και μεγάλων επενδυτικών σχεδίων άνω των 50 εκατ. ευρώ. Τα διαθέσιμα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου αφορούν σε φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και σε ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση.

Αθλητισμός

* Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας, επικρατώντας 1-0 της Μπαρτσελόνα στην παράταση του τελικού του Copa del Rey που έγινε την Μ.Τετάρτη 20/04 στο «Μεστάγια» της Βαλένθια. Είναι το πρώτο τρόπαιο που κατακτά ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των «μερένχες». Θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων της Ισπανίας στα ημιτελικά του Champions League. Δείτε το φωτορεπορτάζ από τον σπουδαίο αγώνα.
* Χαμένη βγήκε η Αρσεναλ από την ισοπαλία 3-3 με την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» σε εξ αναβολής ματς για την premier league. Οι «κανονιέρηδες» με 3-1, όμως οι «πετεινοί» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ όχι απλώς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη γκέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά βρέθηκε να συγκατοικεί στη δεύτερη θέση με την Τσέλσι, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 3-1 της Μπέρμιγχαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
* Πλεονέκτημα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Παλέρμο, η οποία κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στο «Σαν Σίρο» από τη Μίλαν. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Παστόρε (14') και Ερνάντες (53'), ενώ για τους γηπεδούχους, που είχαν βασικό τον Παπασταθόπουλο, σκόραραν οι Ιμπραΐμοβιτς (4') και Εμάνουελσον (76').

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply