300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα τελευταία γεγονότα 24/4

Ελλάδα

* Με τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους στο Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας γιορτάζει το Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στα Ιωάννινα. Στην Ύδρα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, κοντά στους στρατευμένους νέους στην Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Εντός των τειχών η Αλέκα Παπαρήγα, στην Αταλάντη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στην Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας.
* Το Πάσχα συμβολίζει το ξεκίνημα μίας νέας ζωής, η Ελλάδα ξαναγεννιέται παρά τις δυσκολίες, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Ύδρα, όπου γιορτάζει το Πάσχα. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει τη Δευτέρα στην Αθήνα με φορτωμένη ατζέντα, που περιλαμβάνει την εξειδίκευση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος των 26 δισ. ευρώ και του πακέτου αποκρατικοποιήσεων -ένα χρόνο μετά το διάγγελμα από το Καστελόριζο που σήμανε την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
* Σομαλοί πειρατές άφησαν ελεύθερο το ελληνικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο MV Εagle, το οποίο είχαν καταλάβει τον Ιανουάριο, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις πειρατών και δημοσιογράφου αρμόδιου για θέματα ναυτιλίας.
* Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και θερμοκρασίες που φθάνουν έως και τους 24 βαθμούς Κελσίου γιορτάζουν οι Έλληνες το Πάσχα με το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία· βοριάδες στο Αιγαίο. Αίθριος καιρός και τη Δευτέρα του Πάσχα, αν και βαθμιαία οι νεφώσεις θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.
* Στο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό, προσκυνηματικό και ειρηνευτικό έργο, που επιτελεί η Εκκλησία των Αγίων Τόπων, αναφέρεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ' στο πασχαλινό μήνυμά του και εύχεται υγεία, ευστάθεια, ευημερία και πρόοδο.

Κόσμος

* Δεξαμενές για την προσωρινή αποθήκευση του ραδιενεργού ύδατος στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι αποφάσισε να κατασκευάσει η εταιρεία Tokyo Electric Power Co (TEPCO), υπεύθυνη για τη λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγικού πυρηνικού εργοστασίου όπου συνεχίζεται η σοβαρή κρίση μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες Ιάπωνες φωνάζουν «όχι» στην πυρηνική ενέργεια σε διαδήλωση την Κυριακή στο Τόκιο.
* Έπειτα από 32 χρόνια στην κεφαλή του καθεστώτος, ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ συμφωνεί να εγκαταλείψει τα ηνία υπό το βάρος των μαζικών διαδηλώσεων που σαρώνουν τη χώρα. Ο Σάλεχ αποδέχθηκε το σχέδιο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που προβλέπει παράδοση της εξουσίας στον αντιπρόεδρο ένα μήνα μετά την υπογραφή συμφωνίας με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα ασυλία έναντι ενδεχόμενης ποινικής δίωξης. Το αντικυβερνητικό κίνημα της Υεμένης έχει μετρήσει 120 νεκρούς.
* Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι δεσμεύτηκε ότι το Ιράκ δεν θα ζητήσει την παράταση της παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα πέρα από την προβλεπόμενη ημερομηνία της απόσυρσής τους, στο τέλος του έτους.
* Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας κατά πλήθους που παρευρίσκονταν στις κηδείες θυμάτων της άγριας καταστολής των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων της Παρασκευής στη χώρα. Οι κηδείες των θυμάτων μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με χιλιάδες Σύρους να φωνάζουν συνθήματα κατά του καθεστώτος. Πρωτοφανείς παραιτήσεις βουλευτών, καθώς και του μουφτή της Ντεράα.
* Τη νίκη τους επί των δυνάμεων Μουάμαρ Καντάφι στο βορειοδυτικό λιμάνι της Μισράτα διακηρύσσουν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη, χωρίς η είδηση να έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές. Η τελευταία μεγάλη πόλη της δυτικής Λιβύης που είχε πέσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών, βρίσκονταν σε πολιορκία επί σχεδόν δύο μήνες. Εν τω μεταξύ, στους βομβαρδισμούς στη Λιβύη άρχισαν να συμμετέχουν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οικονομία

* Στο χαμηλότερο επίπεδο των 16 τελευταίων μηνών έναντι του ευρώ υποχώρησε το δολάριο αυτή την εβδομάδα, ενώ απώλειες σημείωσε και έναντι των υπολοίπων κυριοτέρων νομισμάτων, καθώς η Fed επιμένει στην πολιτική των «μηδενικών» επιτοκίων.
* Τριγμούς στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό προκαλεί η κοινοβουλευτική διαδικασία κύρωσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου για τον μόνιμο μηχανισμό ευρω-στήριξης (EMS), εν μέσω σεναρίων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από τη Γερμανία. Η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση θα δημιουργούσε χειρότερη κρίση απ' ότι η Lehman Brothers, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιούργκεν Σταρκ.
* Σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις θα προκύψουν για χιλιάδες πολίτες που απολαμβάνουν εκπτώσεις από το εισόδημα που δηλώνουν στην Εφορία ή απευθείας από τον φόρο που προκύπτει κάθε φορά. Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών είναι κυρίως εννέα φοροαπαλλαγές.

Αθλητισμός

* Στο... ρελαντί, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Οσασούνα και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των 8 βαθμών που έχει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της Primera Division. Στα 31 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Λιονέλ Μέσι.
* Eνα γκολ του Ρομπίνιο στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Μπρέσια ήταν υπέραρκετό για να δώσει στη Μίλαν ακόμη ένα «τρίποντο», που τη φέρνει μια… ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στη Serie A. Ετσι, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανέβηκε στο +8 από τη δεύτερη (πλέον) Ιντερ.
* Η Γουέστ Χαμ του Αβρααμ Γκραντ είναι ικανή να «αναστήσει» οποιονδήποτε… πεθαμένο. Ενας από αυτούς είναι και ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Μπλε στο 3-0 της ομάδας του με αντίπαλο τα Σφυριά. Ετσι, το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι διατήρησε τις λιγοστές του ελπίδες για τον τίτλο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply