300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα γεγονότα της ημέρας 25/4


Επικαιρότητα
Ελλάδα

* Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα η κυκλοφορία και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα για την επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία.
* Δυο νεκροί και τουλάχιστον έξι τραυματίες, δυο εκ των οποίων παιδιά, είναι ο απολογισμός από την κατασκευή και χρήση βεγγαλικών κατά την Μεγάλη Εβδομάδα.
* «Ο θρίαμβος της Ανάστασης φέρνει την ελπίδα που δεν είναι γραμμένη πάνω στην άμμο ή στον αέρα, αλλά είναι δεμένη στο στέρεο βράχο του ρεαλισμού, της αυτοπεποίθησης και της ευθύνης», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, που ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη, υγεία και δύναμη από τον Θεό σε όλους» μετά την αναστάσιμη λειτουργία που παρακολούθησε στον Άγιο Γεώργιο Ναυπλίου.
* Με τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους στο Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας γιόρτασε το Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και στο μήνυμα του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει τις σημερινές δύσκολες ημέρες, καθώς διαθέτει «αστείρευτες δυνάμεις». Στην Ύδρα βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, κοντά στους στρατευμένους νέους στην Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Εντός των τειχών η Αλέκα Παπαρήγα, στην Αταλάντη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στην Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας.
* Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται επτάχρονο αγόρι που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από βεγγαλικό κατά τη διάρκεια της τελετής της Αναστάσεως στη Δροσιά Χαλκίδας. Το παιδί έχασε το αριστερό του μάτι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Συνελήφθη 25χρονος για τη ρίψη της φωτοβολίδας και οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Κόσμος

* Απόπειρα αεροπειρατίας σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε αεροσκάφος της Alitalia που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στη Ρώμη. Ο επίδοξος αεροπειρατής από το Καζακστάν κρατώντας ένα μαχαίρι, διέταξε να κατευθυνθεί το αεροσκάφος στη Λιβύη. Ωστόσο πλήρωμα και επιβάτες κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και τελικά συνελήφθη όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρώμη.
* Πάνω από 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν με άρματα μάχης στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας. Για τουλάχιστον πέντε νεκρούς κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες. Κλειστά όλα τα μεθοριακά περάσματα με τη γειτονική Ιορδανία. Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν και στο προάστιο Ντούμα της Δαμασκού, ανοίγοντας πυρ κατά άοπλων πολιτών και πραγματοποιώντας συλλήψεις.
* Τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίστηκαν όταν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης άνοιξαν πυρ για να εμποδίσουν χιλιάδες διαδηλωτές να φτάσουν στην βιομηχανική πόλη Ταΐζ. Οι διαδηλωτές δεν φαίνεται να εμπιστεύονται τον πρόεδρο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα εγκαταλείψει τα ηνία της εξουσίας υπό το βάρος των μαζικών διαδηλώσεων.
* Αθώους θεωρούσαν οι ΗΠΑ πολλούς από τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο, σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του Wikileaks και δημοσιεύονται σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εφημερίδες. Σύμφωνα με τα αρχεία αυτά, περίπου 150 Αφγανοί και Πακιστανοί κρατούμενοι ήταν αθώοι και είτε συνελήφθησαν ως φερόμενοι τρομοκράτες, είτε βρέθηκαν την λάθος ώρα σε λάθος μέρος.
* Εφετείο των ΗΠΑ άνοιξε εκ νέου την υπόθεση τεσσάρων πρώην υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας Blackwater Worldwide που κατηγορούνται ότι είχαν σκοτώσει 17 Ιρακινούς άμαχους το 2007.

Οικονομία

* Στη δημοσιότητα θα δώσει την Τρίτη, 26 Απριλίου, η κοινοτική στατιστική υπηρεσία τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2010, το οποίο εκτιμάται ότι έκλεισε τελικά κοντά στο 10,5% του ΑΕΠ.
* Άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η πολιτική αναταραχή σε Μέση Ανατολή και Β. Αφρική εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τυχόν προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου από τις χώρες της περιοχής. Από τις αρχές του 2011 τα κέρδη ανέρχονται στο 23%
* Η παραγωγή των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota, Nissan και Honda μειώθηκε πάνω από 50% τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, εξαιτίας του σεισμού που έπληξε τους προμηθευτές τους στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Αθλητισμός

* Μπορεί ο Ισπανικός εμφύλιος της Τετάρτης ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και στην Ρεάλ Μαδρίτης να συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα, ωστόσο, μόνο αδιάφορο δεν μπορεί να θεωρηθεί το ματς της Σάλκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ημιτελική φάση του Champions League.
* Για προσπάθεια να επηρεάσει καταστάσεις και «μέσω άδικων και μεροληπτικών αποφάσεων» να υποβιβαστεί ο Πανιώνιος και να παραμείνει στην κατηγορία η Λάρισα, κατηγορεί ο Γεράσιμος Βεντούρης τον Κώστα Πηλαδάκη σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Εν τω μεταξύ, πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα (18:30) της Δευτέρας του Πάσχα οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου.
* Την επιστροφή του Νταβίντ Ματέος από την ΑΕΚ στη Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από το εξωτερικό, στα οποία γίνεται ανάλυση για το ρόστερ της επόμενης περιόδου της Βασίλισσας.Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες και ετοιμάζονται για τον τελικό του Κυπέλλου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply