300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα γεγονότα της ημέρας 27/4


Ελλάδα
Έντονη κριτική σε όσους αντέδρασαν στο κλείσιμο στρατοπέδων και στον εξορθολογισμό της Δομής Δυνάμεων εξαπέλυσε από το Λουτράκι ο Π. Μπεγλίτης. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας αναφέρθησε κατ' αρχάς στο κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο (που βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια), τονίζοντας: «Βάζω πρώτα από όλα την άμυνα της χώρας, την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας κι όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».


Στη δημιουργία μίας ομαλής γέφυρας από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο στοχεύει το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Παιδείας Γ.Πανάρετος. Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» στην ανώτατη εκπαίδευση τόνισε πως με τις όποιες αποφάσεις «θα πρέπει και να ικανοποιούνται οι ανάγκες της Παιδείας και να μην προκαλέσουμε την κοινωνική αντίδραση». Ο κ.Πανάρετος τάχθηκε στο πλευρό της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, στην ενδοκυβερνητική διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το θέμα των αυθαιρέτων.


Tην κατάργηση των εισφορών των εν ενεργεία στρατιωτικών στις Ενώσεις Αποστράτων αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα των εν ενεργεία στρατιωτικών καθώς ουσιαστικά υποχρεούνταν να συνεισφέρουν στις Ενώσεις Αποστράτων χωρίς να έχουν και ανάλογα οφέλη.


Αποστάσεις από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της νυν ηγεσίας της ΝΔ και της «καραμανλικής πτέρυγας» για την απόφαση της δημόσιας αποκήρυξης της απογραφής επί υπουργίας Γ.Αλογοσκούφη κράτησε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Η αυτοκριτική της ΝΔ έχει γίνει. Αρκετά έχουμε αυτομαστιγωθεί» ανέφερε.


Κρας τεστ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική αποτελεί η συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη με τη δημοτική αρχή Λαυρεωτικής για το θέμα της Κερατέας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη. Πρόκειται για το πρώτο κρίσιμο ραντεβού μετά την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και μπλόκων κατοίκων από την Κερατέα.


Κόσμος


Έπειτα από 84 ολόκληρα «εργατικά» χρόνια και με μπόλικα ένσημα στο ενεργητικό της, η «γηραιότερη εργαζόμενη» των ΗΠΑ έκρινε πως στα 102 της χρόνια ήρθε η ώρα να απολαύσει επιτέλους τα γεράματά της. «Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να φύγω» δήλωσε συγκινημένη η κυρία Γκόρντον, συμπληρώνοντας ωστόσο με χιούμορ ότι «είμαι ακόμη νέα και θέλω να απολαύσω τη σύνταξή μου».


Περισσότερους από 26 τόνους γάλακτος σε σκόνη, νοθευμένου με μελαμίνη, κατάσχεσε η κινεζική αστυνομία από παρασκευαστή παγωτού σε πόλη της νοτιοδυτικής Κίνας. Στην αγορά δεν διοχετεύθηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα που να έχουν παρασκευαστεί από την συγκεκριμένη σκόνη γάλακτος, καθώς η εταιρεία που την πουλά έκλεισε για συντήρηση ρουτίνας λίγο αφότου την αγόρασε.


Την κατασκευή νέας θαλάσσιας διόδου που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά εξήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το τεράστιο κατασκευαστικό έργο, δυτικά της Κωνσταντινούπολης, θα στοχεύει στην αποσυμφόρηση του Βοσπόρου.


Άγνωστοι ανατίναξαν την Τετάρτη αγωγό φυσικού αερίου που διέρχεται από το βόρειο Σινά, δήλωσε πηγή των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας. Ο αγωγός τροφοδοτεί το Ισραήλ και την Ιορδανία με φυσικό αέριο.


Αρκετά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας του Αφγανιστάν και ξένους στρατιώτες. Είχε προηγηθεί φιλονικία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, ο πιλότος είναι νεκρός.


Οικονομία


Η κυβέρνηση προχωρά ως το τέλος του χρόνου στην προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για την δημιουργία και διαχείριση τριών νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα-Εύβοια.


Οι κυπριακές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν ακόμα και ένα μεγάλο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Αθανάσιος Ορφανίδης, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της ευρωτράπεζας ότι πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν επιζήμια για την Ευρωζώνη.


Διευρυμένη υπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνάντηση μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοίδης. Το πρόγραμμα, που στοχεύει στην εξεύρεση εσόδων 3,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2011–2014, θα παρουσιαστεί αύριο, Πέμπτη.


Αθλητισμός


Για την Τρίτη 17 Μαΐου ορίστηκε τελικά η πολύ κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν σε αυτή θα είναι η επικύρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και το κατά πόσο αυτή μπορεί να καλυφθεί.


Ανοιχτό άφησε ο Ραούλ το ενδεχόμενο να πάρει την πρόκριση η Σάλκε παρά την ήττα της ομάδας του με 2-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γκελζενκίρχεν, πράγμα που κάνει πολύ δύσκολο τον επαναληπτικό στο Ολντ Τράφορντ. «Στον επαναληπτικό, όλα είναι πιθανά. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Ενα πέναλτι υπέρ μας, μία αποβολή γι' αυτούς, στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ραούλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply