300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα γεγονότα της ημέρας 28/4



    Ελλάδα


    Κινητοποιήσεις προανήγγειλε την Πέμπτη η ΟΛΜΕ μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ.Ντόλιο για το ζήτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Διοριστέοι και αδιόριστοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΠΕΣ, υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 να έχουν διοριστεί.


    Στις 11 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά. Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ.


    Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Οι τόνοι ανέβηκαν από την έναρξη της διαδικασίας, όταν ο Π.Καμμένος υποστήριξε πως ακούγοντας την εισήγηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ.Μπόλαρη ήταν σαν να άκουσε το «συνήγορο υπερασπίσεως του πολιτικού που παραπέμπεται για ξέπλυμα χρήματος και δωροδοκία». «Θα ήταν συγκάλυψη αν κάναμε την προανακριτική μόνο για τον Τσοχατζόπουλο» πρόσθεσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν έντιμοι ακόμα ανάμεσα στους 300» και «δεν μπορεί οι απατεώνες να μείνουν ατιμώρητοι». Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Α.Τσοχατζόπουλου.


    Η βράβευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας, ανακοινώθηκε την Πέμπτη στη Μόσχα, στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας διάσκεψης υπουργών Υγείας. Η απονομή του βραβείου πιθανότατα θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια του πρώτου ειδικού γραφείου του ΠΟΥ για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα γίνει στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου.


    Με βροχές φαίνεται πως θα μας αποχαιρετήσει ο Απρίλιος, καθώς μέχρι και το Σάββατο το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο. Τοπικές βροχές αναμένονται και την Πρωτομαγιά, ωστόσο θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Σε άνοδο η θερμοκρασία.


    Κόσμος


    Έντονα αντιδρά το Ισραήλ στη συμφωνία της Φατάχ και της Χαμάς για μεταβατική κυβέρνηση εκλογές, αποκλείοντας κατηγορηματικά τη διεξαγωγή συνομιλιών με οποιοδήποτε παλαιστινιακό κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν και «οι τρομοκράτες της Χαμάς». Η συμφωνία ξεπερνά τα αποδεκτά όρια, λέει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, «μοιραίο λάθος που θα τορπιλίσει την ειρηνευτική διαδικασία» χαρακτηρίζει τη συμφωνία ο Ισραηλινός πρόεδρος.


    Το Πεκίνο εμμένει στην πάγια πολιτική του αρνούμενο να αναγνωρίσει την «αυτοαποκαλούμενη εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση» και κατ' επέκταση τον νεοκλεγέντα πολιτικό διάδοχο του Δαλάι Λάμα. Οι εξόριστοι Θιβετιανοί εξέλεξαν για νέο τους πρωθυπουργό τον 43χρονο νομικό Λομπσάνγκ Σανγκέι.


    Εντολή για χορήγηση έκτακτης βοήθειας στη νότια Πολιτεία της Αλαμπάμα που πλήττεται από τη σφοδρή κακοκαιρία έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Τουλάχιστον 128 άτομα μόνο στην Αλαμπάμα έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν, ενώ νεώτερος απολογισμός αυξάνει στους 150 τους νεκρούς των τελευταίων τριών ημερών.


    Πρόθυμος για απευθείας συνομιλίες τόσο με τη Νότιο Κορέα όσο και με τις ΗΠΑ ή τους «Έξι» για όλα τα ζητήματα και «χωρίς προϋποθέσεις» δήλωσε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, που πραγματοποίησε επίσκεψη μαζί με Ευρωπαίους πρώην ηγέτες στην Πιονγιάνγκ. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν συναντήθηκε με το κλιμάκιο των πρώην ηγετών, αλλά τους διαβίβασε μήνυμα κατά την αποχώρησή τους. Tη «θλίψη» της για τους θανάτους που προκάλεσε η βύθιση του νοτιοκορεατικού μαχητικού πλοίου το 2010 εξέφρασε η Πιονγιάνγκ, χωρίς να ζητάει συγγνώμη.


    Έκκληση μέσω Facebook για νέες διαδηλώσεις την Παρασκευή έκαναν αντικαθεστωτικοί στη Συρία. Οι αυτοαποκαλούμενοι «νέοι της επανάστασης στη Συρία» τονίζουν ότι οι νέες διαδηλώσεις διεξάγονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στην πόλη Ντεραά, όπου οι δυνάμεις κατέστειλαν με τη βία τις διαδηλώσεις. Για 500 νεκρούς πολίτες κάνει λόγο οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


    Οικονομία


    Ζημίες, για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια, παρουσίασε το 2010 η γερμανικών κεφαλαίων βιομηχανία ψυγείων και συναφών ηλεκτρικών συσκευών BSH Οικιακές Συσκευές, η οποία είναι η μεγαλύτερη του τομέα της στην Ελλάδα και είναι περισσότερο γνωστή στην αγορά με το εμπορικό σήμα «Πίτσος».


    Την τελευταία ειδοποίηση προς τους φορολογουμένους που δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ για το Φεβρουάριο έστειλε το υπουργείο Οικονομικών, προτού τους καλέσει για έλεγχο στην Εφορία.


    Οι φόβοι για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ενδεχόμενη διαγραφή τμήματος της αξίας των ελληνικών ομολόγων («κούρεμα»), όχι μόνο στους ιδιώτες ομολογιούχους, αλλά και στους θεσμικούς δανειστές της χώρας (ΕΚΤ, ΔΝΤ, κυβερνήσεις της Ευρωζώνης), στα χέρια των οποίων σταδιακά περνά το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους, ίσως φέρνει πιο κοντά την επέκταση του προγράμματος στήριξης που λήγει το 2013 και ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η πιθανή αναδιάρθρωση του «παλαιού» χρέους των 330 δισ. ευρώ θα γίνει μέσω της επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής.


    Αθλητισμός


    Ο Παντελής Κωνσταντινίδης περιμένει τον Θοδωρή Ζαγοράκη να δώσει το «πράσινο» φως για το μεγαλύτερο ποσοστό του πλάνου της επόμενης ημέρας. Ο τεχνικός διευθυντής του «δικεφάλου» έχει ήδη κάνει την πρώτη του κίνηση, ενημερώνοντας τον Μπρούνο Τσιρίλο για την πρόταση ανανέωσης της ΠΑΕ για ένα χρόνο με 200.000 ευρώ. Πυρετό ο Σαλπιγγίδης, θεραπεία ο Μουσλίμοβιτς.


    Ο Κώστας Κατσουράνης δεν προπονήθηκε την Πέμπτη με την υπόλοιπη ομάδα και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας. Ωστόσο αυτό έγινε για προληπτικούς λόγου, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για κάτι πιο σοβαρό, με τον Έλληνα μέσο να αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις τις επόμενες μέρες.


    Παρελθόν από την Καβάλα αποτελεί ο Μπαρτολόμιου Ογκμπέτσε που κλήθηκε από την διοίκηση του συλλόγου για να λύσει το συμβόλαιό του, αυξάνοντας στις 12 τις αποχωρήσεις. Αντιθέτως ο Οράσιο Καρντόσο ειδοποιήθηκε πως βρίσκεται στα πλάνα για την νέα σεζόν, κάτι που επιθυμούσε και ο ίδιος. Συμφώνησε και υπογράφει ο Μιχάλης Παυλής.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Leave a Reply