300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα γεγονότα της ημέρας 29/4

Ελλάδα


Τρία άτομα προσήχθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά τις έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε σχέση με την πυρκαγιά στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου πέρυσι.


Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη για την υπόθεση των υποβρυχίων. Μετά τον Ευ.Μεϊμαράκη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ.Τασούλας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής, κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη ότι πίεζε την κυβέρνηση της ΝΔ να παραλάβει τα υποβρύχια. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε: «Προσπαθούν να βγάλουν τα μύρια όσα για να ακυρώσουν αυτήν τη φωνή. Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν». Επίσης, υποστήριξε πως «τα δύο κόμματα έκαναν μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι να τα φορτώσουν όλα στον Άκη».


Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η προβολή του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλτον. Σε ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τονίζει: «Αηδία και αποστροφή προκαλεί η απίστευτη προβολή στην Ελλάδα, όπου οι λαϊκές οικογένειες δεινοπαθούν από την ανεργία και τη φτώχεια, του γάμου των απομειναριών του μεσαίωνα τον οποίο η ιστορικά ξεπερασμένη αστική τάξη της Βρετανίας και της Ευρώπης τιμά και επιδεικνύει προκλητικά. Αυτοί να χαίρονται τη σήψη τους, οι λαοί όμως έχουν χρέος να ξεμπερδεύουν μαζί τους».


Η υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων θα εξεταστεί στο σύνολό της από την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η Βουλή περιορίζεται μόνο στη διερεύνηση τυχών ευθυνών του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε, επίσης, πως η κατηγορία για διακίνηση «μαύρου χρήματος» δεν συνδέεται με την άσκηση καθηκόντων και άρα δεν παραγράφεται.


Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «σκορποχώρι» άσκησε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη ΔΕΗ. «Το μισό ΠΑΣΟΚ πλέον είναι εναντίον του άλλου μισού» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιους εννοούσε όταν έκανε λόγο για «εργολάβους της αγωνίας των πολιτών».


Κόσμος


Ολοκληρώθηκε η τελετή του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλτον στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο, εν μέσω ενθουσιασμού στο Λονδίνο. Οι καλεσμένοι -ανάμεσά τους η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και μέλη βασιλικών οικογενειών, διασημότητες και αθλητές- είχαν λάβει από νωρίς στις θέσεις τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και η τελετή και η πομπή ολοκληρώθηκαν χωρίς το παραμικρό απρόοπτο. Χιλιάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους γύρω από το Αββαείο και την πορεία της πομπής, και οι εορτασμοί κορυφώθηκαν τα δύο φιλιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.


Πολυπληθείς διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στις μεγάλες πόλεις της Συρίας, με τους Σύρους να απαντούν στο κάλεσμα για συγκεντρώσεις κατά του προέδρου Άσαντ για την «Ημέρα της Οργής», αψηφώντας την ισχυρότατη στρατιωτική παρουσία. Σε ανάπτυξη οι δυνάμεις του στρατού γύρω από τη Δαμασκό, προειδοποιητικά πυρά ακούστηκαν στη Ντεραά για να μην βγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους. Δακρυγόνα σε προάστιο της πρωτεύουσας, αναφορές για πυρά από αστυνομικούς με πολιτικά στην Λατάκεια.


Στην τυνησιακή πόλη της Ντεμπιχά, στα σύνορα με τη Λιβύη, επιτέθηκαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο Λίβυο ηγέτη Καντάφι, με στόχο να πλήξουν θέσεις των αντικαθεστωτικών που βρίσκονται στην πόλη και ελέγχουν το κοντινό συνοριακό πέρασμα. Στο κέντρο της Ντεμπιχά σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των δυνάμεων του στρατού της Τυνησίας. Οι αντικαθεστωτικοί ανέκτησαν τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος. Συνεχίζονται οι επιδρομές του ΝΑΤΟ σε δυνάμεις του Καντάφι που έχουν περικυκλώσει θέσεις αντικαθεστωτικών στο Ζιντάν.


Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάληψη δράσης κατά της Συρίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται είναι και εκείνη των κυρώσεων. Εν τω μεταξύ, έκκληση μέσω Facebook για νέες διαδηλώσεις την Παρασκευή έκαναν αντικαθεστωτικοί στη Συρία. Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις παρατάσσονται γύρω από τη Δαμασκό, «εν ανανομή» των προσευχών και των συγκεντρώσεων.


Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλτον θα λάβουν τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ. Τους τίτλους τους δίνει η βασίλισσα Ελισάβετ στον εγγονό της, για να τιμήσει τον γάμο του.


Οικονομία


Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των τραπεζών που θα συνεπενδύσουν ίδια κεφάλαια από κοινού με κεφάλαια του «Ταμείου Επιχειρηματικότητας», το οποίο διαχειρίζεται το ΕΤΕΑΝ, για τη δημιουργία έξι Ταμείων Δανειοδότησης. Στόχος είναι τα ταμεία να χορηγήσουν δάνεια συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ με ευνοϊκούς όρους στις επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν στις 6 Δράσεις που περιλαμβάνονται στο Ταμείο.


Πιο ελαστικά κριτήρια για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», που επιδοτεί παρεμβάσεις για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στις κατοικίες, εισηγήθηκε η αρμόδια επιτροπή υποστήριξης του προγράμματος, και αποδέχθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω η συμμετοχή των ενδιαφερομένων.


Στα 87 δισ. ευρώ υποχώρησαν τα δάνεια γερμανικών και γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα (σε δημόσιο και διωτικό τομέα) στα τέλη του 2010, έναντι 100 δισ. ευρώ περίπου στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).


Αθλητισμός


Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε τέθηκαν την Παρασκευή οι Κώστας Μήτρογλου και Ντένις Επστάιν, οι οποίοι αγωνίζονταν με τη μορφή δανεισμού σε Πανιώνιο και Κέρκυρα αντίστοιχα. Στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης συμμετείχε και Ρέφικ Τζεμπούρ, σε αντίθεση με τον Αλμπερτ Ριέρα, ο οποίος ακολουθεί ακόμα πρόγραμμα αποκατάστασης.


Σοβαρότητα απαίτησε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γόντικας ενόψει play offs. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ βρέθηκε την Παρασκευή στην Παιανία και τόνισε πως είναι υποχρέωση όλων να βγει η ομάδα στο Champions League, για αυτό και ζήτησε να βελτιωθεί άμεσα η εικόνα της.


Πρόσωπο ανάλογο με αυτό που δείχνει στην Τούμπα θα πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βίκτορ Βιτόλο σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Ισπανός τόνισε πως το σημαντικό είναι η ομάδα του να παρουσιάσει σταθερότητα και αγωνιστικό πλάνο, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για το μέλλον του.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας τα οποία ξεκινούν στις 8 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 25 του ίδιου μήνα. Πρεμιέρα σε ΟΑΚΑ και Τούμπα....

Το πρόγραμμα των πλέι οφ

1η αγωνιστική – Κυριακή 8 Μαΐου

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου

2η αγωνιστική – Τετάρτη 11/5/2011

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική – Κυριακή 15/5/2011

Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

4η αγωνιστική – Κυριακή 18/5/2011

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου

5η αγωνιστική – Τετάρτη 22/5/2011

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ

6η αγωνιστική – Κυριακή 25/5/2011

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου

Η βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 3
2. ΑΕΚ 1
3. ΠΑΟΚ 0
4. Ολυμπιακός Βόλου 0

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply