300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα τελευταία γεγονότα 30/4

Ελλάδα
  • Μια εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο Λάκης Σάντας, ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν από την συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σβάστικας από τον Ιερό Βράχο.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 1η Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά λόγω των συγκεντρώσεων που προγραμματίζουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, καθώς και το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Χωρίς τραμ, προαστιακό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η Αθήνα, χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη.
  • Στις 11 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά. Στην πλατεία Αριστοτέλους η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ.
  • Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης μετά την αποκήρυξη από τη ΝΔ της οικονομικής απογραφής. Η ΝΔ αδικεί την ιστορία της, τονίζει και κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών για επικοινωνιακούς λόγους.
Κόσμος
  • Δύο στρατιώτες και δύο πολίτες σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Άντεν, στη νότια Υεμένη, σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών και ενόπλων, όπως ανέφεραν το υπουργείο Άμυνας της χώρας και νοσοκομειακές πηγές.
  • Σε 340 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες καταστροφές τέτοιου τύπου που έχουν πλήξει τη χώρα.
  • Τουλάχιστον 62 άτομα σε ολόκληρη τη Συρία έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, στη διάρκεια της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ-Άσαντ. Επιπλέον δυνάμεις αναπτύσσονται στην «πολιορκημένη» Ντεραά. Κυρώσεις επέβαλαν ΗΠΑ και Ευρωπαίοι.
  • Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι. Ο Μ.Καντάφι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διατάξει κατάπαυση του πυρός, εάν και η άλλη πλευρά κάνει το ίδιο και άφησε «ανοιχτή την πόρτα» για διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ. Ωστόσο, επανέλαβε ότι «κανείς» δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να φύγει από τη χώρα του. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι την ώρα του διαγγέλματος του Λίβυου ηγέτη, ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν κτίριο παρακείμενο του τηλεοπτικού σταθμού.
  • Με χορό και τραγούδι γιόρτασαν οι νεόνυμφοι, Δούκας και Δούκισσα του Κέιμπριτζ πλέον, τον γάμο τους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μαζί με περίπου 300 στενούς φίλους και συγγενείς. Η δεξίωση διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το Σάββατο το ζεύγος αναχώρησε με ελικόπτερο για το ταξίδι του μέλιτος. Εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν το μεγάλο γεγονός, μέσω των τηλεοράσεων και του Διαδικτύου, ενώ εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε ολόκληρη τη Βρετανία.
Οικονομία
  • «Το ταχύτερο δυνατόν να αντιστρέψουμε την κατάσταση, γιατί όσο πλανάται αυτή η δυσπιστία, τα προβλήματα θα είναι ίδια» τόνισε από την Κέρκυρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος που τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία. Οι κρίσεις είναι και οι αφορμές για ένα καινούργιο ξεκίνημα ελπιδοφόρο, είπε χαρακτηριστικά.
  • Χωρίς μεγάλες μεταβολές ολοκληρώθηκε άλλη μία συνεδρίαση στα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με τους δείκτες να καταγράφουν σε κάποιες περιπτώσεις οριακά και μόνο κέρδη.
  • Η ετήσια γενική συνέλευση της ATEbank ενέκρινε την Παρασκευή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με στόχο την άντληση κεφαλαίων κατά 1.259,5 εκατομμυρίων.
Αθλητισμός
  • Την απομάκρυνση του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο της ΑΕΚ θέλουν ιταλικά δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «datasport», σε χθεσινό δημοσίευμα της αναφέρει πως τεχνικός της Ενωσης από το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ο νυν προπονητής της Ρετζίνα, Τζιανλούκα Ατσόρι.
  • Τζιμπρίλ Σισέ και Σίντνεϊ Γκοβού δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα της σημερινής (30/04) προπόνησης, αφού υποβλήθηκαν σε θεραπεία.
  • Χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων δίνει ο μάνατζερ του Γκιγέρμο Οτσόα, Χόρχε Μπερλάνγκα, στον Ολυμπιακό προκειμένου να κινηθεί για την απόκτηση του πελάτη του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply