300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Βαρίδι 650 εκατ. σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Κοντά στα 650 εκατ. ευρώ υπολογίζουν οι άνθρωποι της αγοράς την επιβάρυνση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων, ενώ θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ αν υπάρξουν και νέες αυξήσεις επιτοκίων.
Και το Χρηματιστήριο αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δραματική εικόνα της...
 ελληνικής οικονομίας, ωστόσο αν το καλοσκεφτεί κανείς, αν η οδός Αθηνών βρισκόταν σήμερα στο +3% ή +4%, τότε η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να πάρει κανένα σκληρό μέτρο!

Τα χρηματιστήρια τρέφονται με ειδήσεις για εξαγορές, αποκρατικοποιήσεις, μειώσεις κόστους κ.λπ. Μέχρι να ληφθούν οι σκληρές αποφάσεις, η ελληνική αγορά θα σέρνεται - όπως ακριβώς συμβαίνει αυτές τις ημέρες.

Σήμερα, λ.χ., μια φημολογία για επικείμενη αναβολή στις ανακοινώσεις των αποκρατικοποιήσεων έφερε το Χρηματιστήριο χαμηλότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της Alpha Bank έχασε 4,73% με συναλλαγές αξίας 4,4 εκατ. ευρώ.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.491,83 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,57%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74 εκατ. ευρώ, με πακέτα 5,5 εκατ. ευρώ.

Αδύναμη για μία ακόμη φορά η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 6,04 ευρώ σημειώνοντας πτώση 3,82%. Βουτιά για τη Eurobank η οποία έχασε 6,12%. Βουτιά και για την Αγροτική Τράπεζα η οποία έχασε 4,73%, ύστερα από σενάρια για συμμετοχή των άλλων τραπεζών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Πτώση 4,44% για τη Marfin Popular, 3,90% για τη MIG, 5,04% για την Τράπεζα Πειραιώς, 5,41% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και 3,23% για τον ΟΤΕ.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) επισημαίνει ότι η αύξηση των επιτοκίων φέρνει νέες επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις και νέα βάρη για τα νοικοκυριά.

“Kάθε αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25%, θα επιβαρύνει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με 348 εκ. ευρώ ετησίως και εάν επιβεβαιωθεί το «κακό» σενάριο διαδοχικών αυξήσεων του επιτοκίου κατά 0,75% εντός του 2011, τότε η επιβάρυνση θα τριπλασιαστεί αγγίζοντας το 1,02 δις ευρώ.

Παράλληλα, η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών, υπολογίζεται αρχικά κατά 293 εκ. ευρώ και στην περίπτωση του εκτιμωμένου σεναρίου η ετησία επιβάρυνση θα φτάσει συνολικά τα 879 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα δημιουργηθεί αντίστοιχη μείωση της σημερινής ανεμικής κατανάλωσης”, τονίζουν οι έμποροι, περιγράφοντας με χαρακτηριστικό τρόπο τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply