300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Η Audi εξελίσσει το A5 e-tron Quattro

Το αυτοκίνητο θα κινείται ηλεκτρικά για 40 χιλιόμετρα

Η Audi εξελίσσει την υβριδική έκδοση του A5, την οποία περιποιείται το τμήμα «e-tron». Το αυτοκίνητο είναι σε πρωτότυπη μορφή και η εταιρεία δεν ανακοινώνει εάν αυτό θα περάσει τη γραμμή παραγωγής και πότε, όμως δίνει στη δημοσιότητα πολλά από τα (άκρως ενδιαφέροντα) τεχνικά χαρακτηριστικά του!

Το υβριδικό αυτοκίνητο θα υιοθετεί τεχνολογία plug-in που θα του επιτρέπει να φορτίζεται και από μια πρίζα, πέρα από το γεγονός ότι θα κάνει ανάκτηση της ηλεκτρικής ενέργειας από το σύστημα πέδησης. Έτσι το υβριδικό A5 θα εφοδιάζεται με το γνωστό κινητήρα 2,0 λίτρων τεχνολογίας TFSI και απόδοσης 211 ίππων, ενώ θα υπάρχει και ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας στο εμπρός μέρος που θα αποδίδει 45 επιπλέον ίππους.

Και οι δύο αυτοί κινητήρες θα τροφοδοτούν τον εμπρός άξονα, ενώ θα υπάρχει και ένας ακόμη ηλεκτροκινητήρας που θα περνά την κίνηση (όταν αυτό είναι απαραίτητο, δηλαδή σε απότομες εκκινήσεις-προσπεράσεις κ.λ.π.), στον πίσω άξονα καθιστώντας έτσι το μοντέλο τετρακίνητο. Αυτός θα αποδίδει επιπλέον 81 ίππους, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι της τάξης των 9,4 kWh.

Το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ως ηλεκτρικό για την απόσταση των 40 χιλιομέτρων, ενώ η τελική του ταχύτητα δεν θα ξεπερνά τα 100 χ.α.ω. (επίσης μόνο με ηλεκτρική ενέργεια). Η μέση τιμή κατανάλωσης του υπολογίζεται στα μόλις 2,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα με τα 0-100 χ.α.ω. να έρχονται σε μόλις 5,9 δλ. και την κανονική τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 228 χ.α.ω.

Τέλος, επειδή το βάρος με όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό ανεβαίνει κατακόρυφα, η Audi κάνει εκτεταμένη χρήση υλικών όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα ώστε αυτό να παραμείνει στο επίπεδο του κανονικού 2.0 TFSI A5 Quattro, δηλαδή στα 1.600 κιλά.

Π
ηγή: autotriti.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply