300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Μαζεύουν πτώματα στην Ιαπωνία


Μαζεύουν πτώματα στην Ιαπωνία
Δεν πλησιάζουν όμως χίλιους νεκρούς γύρω από τη Φουκουσίμα...


Τρεις εβδομάδες κλείνουν σήμερα από τον φοβερό σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία και μία μεγάλη επιχείρηση αρχίζει για τον εντοπισμό σχεδόν 17.000 πτωμάτων στις βορειοανατολικές ακτές της χώρας.

Ιάπωνες και Αμερικανοί στρατιώτες συμμετέχουν στην επιχείρηση ενώ έχουν αναπτυχθεί και 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 65 πολεμικά πλοία για την αναζήτηση των 16.441 ανθρώπων που αγνοούνται μετά το τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού στο νησί Χονσού και πιστεύεται ότι έχουν πια χάσει τη ζωή τους.

«Θα επικεντρώσουμε τις έρευνες κατά μήκος των ακτών, στις εκβολές των ποταμών και στις περιοχές που έχει καλύψει η θάλασσα», δήλωσε αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν 17.000 ιάπωνες και 7.000 αμερικανοί στρατιώτες.

Οι έρευνες πάντως δεν θα καλύψουν τη ζώνη των 30 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου ραδιενέργειας. Τουλάχιστον χίλια πτώματα βρίσκονται ακόμα στη ζώνη αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo που επικαλείται αστυνομικές πηγές. Οι σοροί αυτοί έχουν εκτεθεί σε υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας και οι αρχές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην περισυλλογή τους.

Περίπου 28.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται μετά την καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία, σύμφωνα με επίσημο προσωρινό απολογισμό.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply