300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα τελευταία γεγονότα

Ελλάδα

* Κορυφώθηκε την Μ.Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με 70.000 οχήματα να κινούνται από την Αθήνα προς Κόρινθο και άλλα 59.000 προς Λαμία. Οι τελευταίοι εκδρομείς θα εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα το Μ.Σάββατο, όμως θα είναι αισθητά λιγότεροι, καθώς ο κύριος όγκος έφυγε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.
* Πολλές δημοτικές επιχειρήσεις σήμερα δεν μπορούν να λειτουργήσουν αφού αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες εξαιτίας και της νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου που δεν θεωρεί τις συγκεκριμένες δαπάνες. Για το θέμα αυτό είχε καταθέσει ερώτηση στο υπουργείο Εσωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μιχάλης Γιαννάκης ζητώντας να αποσαφηνιστεί ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει το Υπουργείο για την «άρση των νομικών σκοπέλων» που δεν επιτρέπουν τη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των κοινωφελών επιχειρήσεων των Δήμων.
* Ξενώνας για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των αστέγων της Αθήνας πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2011, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο συμφωνίας του υπουργείου Εργασίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το υπό διαμόρφωση κτήριο βρίσκεται στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης και παραχωρείται από τον Δήμο Αθηναίων, ενώ η ευθύνη για τη λειτουργία του ανατίθεται στη ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».
* Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών, σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Λήμνου, σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιφανειακό χαρακτηρίζουν το σεισμό οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι δεν εμπνέει ανησυχία.
* Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντιμίτρι Μετβέντεφ είχε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την επίσκεψη που σχεδιάζει εντός του 2011 στην Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος, καθώς και για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Κόσμος

* Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ή ακόμα και 60 σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σκοτώθηκαν στη Συρία σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος που οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση μετά τις προσευχές της Παρασκευής. Πρόκειται για την πλεόν αιματηρή ημέρα των τελευταίων εβδομάδων στη Συρία, επισημαίνει η αντιπολίτευση. Οι διαδηλώσεις έρχονται μία ημέρα μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ μετά από 48 χρόνια.
* Η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει την εφαρμογή των δεσμεύσεων της έναντι της Συνθήκης Σένγκεν για την ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ λόγω και της αυξημένης ροής μεταναστών από τη βόρεια Αφρική, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή της προεδρίας.
* Σε ερωτήσεις πιστών απάντησε ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ’ σε τηλεοπτική εμφάνιση του την Μεγάλη Παρασκευή, στην πρώτη συνέντευξη προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ερωτήσεις από το κοινό. Στο Βενέδικτο τέθηκαν επτά από τα χιλιάδες ερωτήματα που του απηύθυναν πιστοί από όλο τον κόσμο, κυρίως για ζητήματα όπως ο θάνατος και η βία.
* Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου αποφάσισε να παρατείνει κατά 15 ημέρες την κράτηση του πρώην προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ «λόγω των αναγκών της έρευνας», όπως εξήγησε.
* Για άλλη μία φορά τις τελευταίες εβδομάδες, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, αυτή τη φορά στην πόλη Χαμά. Χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών στην ιστορική συνοικία Μιντάν της Δαμασκού. Την Παρασκευή μετά τις προσευχές, χιλιάδες άτομα κατέβηκαν ξανά στους δρόμους σε πολλές περιοχές της χώρας ζητώντας την ανατροπή του καθεστώτος.

Οικονομία

* Επτά σενάρια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εξετάζει διεθνής νομική εταιρεία με πελάτες αρκετούς πιστωτές της Ελλάδας, αφού η επιμονή των σχετικών φημών «άνοιξε δουλειές» και για αυτόν τον κλάδο. Το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης και τα επικρατέστερα σενάρια με εκτενή αναφορά στους κινδύνους που ελλοχεύουν σε καθένα από αυτά, αλλά και στην αποτελεσματικότητα του καθενός σε ό,τι αφορά το μεγάλο ζητούμενο να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας.
* Την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου στις 6 π.μ., έως τη Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου στις 6 π.μ., αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επιχειρησιακών Σωματείων Ιδιωτικών Καζίνο (ΟΕΣΙΚ), με αφορμή τις απολύσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου.
* Στην παραδοχή ότι στη διάρκεια της καριέρας του έχει αναγκαστεί να πει ψέματα προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη διασπορά φημών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν κερδοσκοπικά παιχνίδια, προχώρησε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Αθλητισμός

* Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιστρέψει στο «Μεστάγια», αυτή την φορά για να αντιμετωπίσει την Βαλένθια στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Primera Division. Μάχη Ίντερ - Λάτσιο στο Campionato.
* Τις πληροφορίες που τον έφεραν κοντά στην παραίτηση διέψευσε ο Γεράσιμος Βεντούρης με την παρουσία του στα γραφεία της ΠΑΕ Πανιώνιος το πρωί της Μ. Παρασκευής και μάλιστα ενημερώθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για τις εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης.
* Μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο κτηρίου που στεγάζεται σύνδεσμος φιλάθλων του Άρη στα Κύμινα Θεσσαλονίκης προκλήθηκαν στις 2 τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής, από πυροβολισμούς με κυνηγετική καραμπίνα. Για το επεισόδιο συνελήφθη, ως ο δράστης των πυροβολισμών, ένας 27χρονος, καθώς και ο 71χρονος πατέρας του, για την παράνομη κατοχή του κυνηγετικού όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply