300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα γεγονότα της ημέρας 18/4

Ελλάδα

* Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του υπουργού Χρήστου Παπουτσή, του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου και του δημάρχου Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντή, καθώς συμφωνήθηκε η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και η ταυτόχρονη αποχώρηση των κατοίκων από τα μπλόκα της Κερατέας. Η «ανακωχή» ήταν ζητούμενο για όλες τις πλευρές, αλλά και όρος προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς την πίεση των μπλόκων.
* Δυσφορία στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Κώστα Σημίτη στο Βήμα της Κυριακής υπέρ μιας γρήγορης αναδιάρθρωσης του χρέους. Μετά τον Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απάντησε πως «η δημόσια συζήτηση για το θέμα αυτό δεν βοηθά τη χώρα», ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Σημίτη. «Μιλάει νομίζοντας πως είναι στην κερκίδα και βλέπει τους χριστιανούς να παλευουν με τα λιοντάρια, κάνοντας μάλιστα και υποδείξεις» τόνισε.
* Επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται η Τροχαία. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει κυρίως τη Μ.Πέμπτη και την Μ.Παρασκευή, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα του Πάσχα. Βελτιωμένος ο καιρός από τη Μ.Πέμπτη, με λιακάδα αναμένεται το σούβλισμα του οβελία.
* Συλλαλητήριο κατά των μέτρων της κυβέρνησης οργανώνει σήμερα, Μ.Δευτέρα, στις 7:30 το απόγευμα το ΚΚΕ στο Σύνταγμα με ομιλήτρια τη γενική γραμματέα του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.
* Την καθιέρωση και στη χώρα μας μικρών βαν έως εννέα θέσεων που θα λειτουργούν χωρίς ταξίμετρο, αλλά με προσυμφωνημένο μίσθωμα, ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών, προχωρώντας σε ένα σχέδιο ρύθμισης του κλάδου των ταξί. Στόχος του υπουργείου είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού των ταξί σε όλη τη χώρα.

Κόσμος

* Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να χρηματοδοτούσε κρυφά αντιπολιτευόμενες ομάδες στη Σύρια, όπως αποκαλύπτουν απόρρητα διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks και δημοσιεύτηκαν στην Washington Post.
* Σφοδροί ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις κεντροδυτικές και νότιες περιοχές των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις ημέρες, τουλάχιστον 43 άτομα, ενώ ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές σε κτίρια. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Βιρτζίνια και η Βόρεια Καρολίνα, όπου βρίσκονται επί ποδός τα σωστικά συνεργεία. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
* Διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βαγδάτη, και συγκεκριμένα κοντά σε σημείο ελέγχου στην Πράσινη Ζώνη. Σύμφωνα με το Reuters οι νεκροί είναι τρεις, ενώ κατά άλλες πηγές ανέρχονται σε εννέα.
* Οι Φινλανδοί ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στα πλάνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποστηρίξει το σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας από τη χρεοκοπία εξαιτίας του δημοσιονομικού της χρέους, ωθώντας το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών σε κρίσιμο ρόλο στο νέο Kοινοβούλιο, που προέκυψε από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η Εθνική Συμμαχία, δεύτεροι ήλθαν οι Σοσιαλδημοκράτες, ενώ θεαματική άνοδο κατέγραψαν τα ποσοστά της εθνικιστικής δεξιάς, των Αληθινών Φινλανδών που κέρδισαν 39 έδρες.
* Το ενδεχόμενο οι επεμβάσεις των δυτικών συμμάχων στη Λιβύη να εξελιχθούν σε επιχείρηση διαρκείας θεωρεί πιθανό το Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας -που είχε καλέσει για ένα νέο, «διευρυμένο», ψήφισμα του ΟΗΕ- να δηλώνει πως η πολυπλοκότητα της κατάστασης δείχνει πως ο πόλεμος μπορεί να είναι μακρύς. Χώρα «καταφύγιο» για τον Καντάφι ψάχνει, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Ουάσινγκτον. Νέοι βομβαρδισμοί των δυνάμεων Καντάφι στις θέσεις των αντικαθεστωτικών στη Μιζουράτα και αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στην Σίρτη.

Οικονομία

* Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 3% το 2011, ενώ η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται, ξεπερνώντας ενδεχομένως τα επίπεδα του 15%, τόνισε τη Μ. Δευτέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσής του για το 2010, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της κεντρικής τράπεζας. Ο κ. Προβόπουλος επανέλαβε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του χρέους, λέγοντας πως θα ήταν καταστροφική για την οικονομία, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
* Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε τη Μ. Δευτέρα η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, ενώ εκτιμάται ότι ενόψει της εξόδου των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για το Πάσχα οι τιμές θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.
* Η φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και τα δημοσιεύματα ότι η Αθήνα έχει υποβάλει αίτημα για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους των 340 δισ. ευρώ ευρώ, εκτόξευσαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα τα επιτόκια των ομολόγων και τα spreads.

Αθλητισμός

* Την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από την Καβάλα, άφησε ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Ολουμπάγιο Αντεφέμι. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο 26άχρονος άσος είχε προορισμό το αεροδρόμιο, όταν συνέβη το μοιραίο. Και το ποιο τραγικό; Ο Αντεφέμι είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια από την ακριτική ομάδα, προκειμένου να μεταβεί στην πατρίδα του για να παντρευτεί.
* Την επιθυμία του να εξαντλήσει μέχρι τέλους το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Σίντνεϊ Γκοβού. Υμνοι Γάλλων για τα 20 γκολ του Σισέ στην Superleague τη στιγμή που τα σενάρια για μεταγραφή του στην Λάτσιο, δίνουν και παίρνουν.
* Αποθέωση! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει το γλέντι μέχρι πρωίας στα μπουζούκια για την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οι παίκτες και ο Βαγγέλης Μαρινάκης διασκέδασαν σε γνωστό νυχτερινό κέντρο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών να αποθεώνεται και από το μεγάλο όνομα του σχήματος, που δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον Σωκράτη Κόκκαλη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply