300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

ΙΚΑ: "Ναι" στα υποδήματα για διαβητικούς

Με σχετική εγκύκλιό του, το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ, ενέκρινε τη χορήγηση ειδικών θεραπευτικών υποδημάτων στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.
Η χρήση των ειδικών υποδημάτων από τους διαβητικούς, αποτελεί βασικό και αναγκαίο μέτρο πρόληψης, καθώς τα συγκεκριμένα άτομα είναι επιρρεπή στην εμφάνιση ελκών.
Έτσι τα ειδικά σχεδιασμένα υποδήματα θα μειώνουν τον κίνδυνο εξελκώσεων και ακρωτηριασμών.
Να σημειωθεί ότι ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο για ακρωτηριασμό είναι όσοι πάσχουν από διαβητική νευροπάθεια με απώλεια της αισθητικότητας ή και από περιφερική αρτηριοπάθεια, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ενεργό έλκος στα άκρα των ποδιών ή έλκος στο παρελθόν ή ακόμα και ανατομικές βλάβες, που οδηγούν σε αυξημένες πιέσεις στο πέλμα.
Οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος θα μπορούν να προμηθεύονται τα σχετικά υποδήματα, από το ελεύθερο εμπόριο, μετά από γνωμάτευση θεραπευτή γιατρού ειδικότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και γνωμάτευση της αρμόδιας επιτροπής (Α.Υ.Ε) η οποία απαραίτητα μετά την παραλαβή του είδους και πριν την απόδοση της σχετικής δαπάνης, θα διενεργεί έλεγχο καταλληλότητας.
Στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά οι ενδείξεις οι οποίες είναι αναγκαίες για τη χορήγηση των υποδημάτων, οι τεχνικές προδιαγραφές, η διαδικασία χορήγησης και η απόδοση της δαπάνης. σύμφωνα με τις τιμές που έχουν ορισθεί.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης από τα αρμόδια Υγειονομικά Όργανα, ο ενδιαφερόμενος ασφαλισμένος θα υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με την απόδειξη πώλησης στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του ασφαλισμένου και θα περιγράφεται αναλυτικά το είδος στο Τμήμα Παροχών του Υποκαταστήματός του προκειμένου, να του αποδοθεί το καθορισμένο ποσό.
Η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι το 25% του ποσού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply