300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Με ένα φλιτζάνι έρωντα κατά των τροχαίων

215818_2
Με ένα φλιτζάνι έρωντα κατά των τροχαίων.
Στην ευαισθητοποίηση των οδηγών στην Κρήτη ενόψει της εξόδου του Πάσχα προσβλέπουν οι εκπαιδευτές οδήγησης Ηρακλείου και αναλαμβάνουν μια σημαντική πρωτοβουλία, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας. Θα βρίσκονται πάνω στην Εθνική Οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου σε μια «εσπερίδα μνήμης» για τα θύματα των τροχαίων της Κρήτης και θα θυμίσουν στους οδηγούς πως ο δρόμος είναι χαρά, είναι ταξίδι, είναι κοινωνία, επικοινωνία και συν-κοινωνία.

Ένα αλλιώτικο κέρασμα…

«Ο δρόμος είναι έρωτας, είναι ζωή..» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Ηρακλείου Λευτέρης Μιχελάκης και προαναγγέλλει ένα πρωτότυπο «κέρασμα» για τους οδηγούς. «Θα προσφέρουμε στους επισκέπτες αντί κρασί και τσικουδιά ένα φλιτζάνι έρωντα, το κρητικό αφέψημα δίκταμο, στέλνοντας μήνυμα για την αποτροπή κατανάλωσης αλκοόλ όταν πρόκειται να πιάσουμε το τιμόνι».
Στόχος είναι «να αφυπνίσουμε τους πολίτες αυτού του τόπου, ως προσφορά στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν στην άσφαλτο, συμβάλλοντας στοιχειωδώς στο περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων» λέει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως ο ρόλος των εκπαιδευτών οδήγησης δεν μπορεί να σταματάει μόλις ο εκπαιδευόμενος πάρει το δίπλωμα. Η Κρήτη θρηνεί περίπου 150 ανθρώπους το χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα και είναι πλέον ιερό καθήκον η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών – οδηγών.

Πρώτη κίνηση για κοινή δράση.
Για το σκοπό αυτό το σωματείο των εκπαιδευτών οδηγών ένωσε τις δυνάμεις του με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, με τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Νομού Ηρακλείου αλλά και με τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.) ενώ η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην εκδήλωση εκτός από τα φλιτζάνια του έρωντα θα υπάρχει μουσική, ενώ θα γίνει και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την οδική ασφάλεια σε οδηγούς και επισκέπτες.
Το ραντεβού είναι για το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 18 Απριλίου και ώρα 18:00, στην εθνική οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου, 300 μέτρα μετά τη γέφυρα του Παλιόκαστρου δεξιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply