300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Μετά τους βομβαρδισμούς, ο Καντάφι βγήκε... σεργιάνι στους δρόμους της Τρίπολης

Ο Μουαμάρ Καντάφι ξέρει πολύ καλά να παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι. Το απέδειξε για ακόμη μια φορά όταν βγήκε στους δρόμους της Τρίπολης λίγο μετά τις ΝΑΤΟϊκές επιδρομές. 


Με καπέλο στυλ σαφάρι, μαύρα γυαλιά ηλίου και σπορ ντύσιμο ο Λίβυος ηγέτης έμοιαζε περισσότερο με... τουρίστα. Επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο και όρθιος χαιρετούσε τα πλήθη με υψωμένες γροθιές. Οι εικόνες μετέδωσε, φυσικά, η κρατική τηλεόραση.
Στο κάτω τμήμα της οθόνης αναγράφονταν ότι η βόλτα του Καντάφι στους δρόμους της πρωτεύουσας γινόταν λίγο μετά τον βομβαρδισμό της από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Ήταν η απάντηση του Καντάφι όχι μόνο στις αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας αλλά και στο νέο κάλεσμα να αποχωρήσει από την εξουσία της χώρας.

Νωρίτερα, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη κυρίως στον τομέα της κατοικίας του Λίβυου ηγέτη στο Μπαμπ αλ Αζιζίγια, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
Με υψωμένες τις γροθιές, ο Μουαμάρ Καντάφι δείχνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα φύγει τόσο εύκολα... - ΦΩΤΟ REUTERSΜε υψωμένες τις γροθιές, ο Μουαμάρ Καντά δείχνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα φύγει τόσο εύκολα... ΦΩΤΟ REUTERS
Αεροσκάφη πετούσαν από το πρωί πάνω από την Τρίπολη, περίπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) όμως αναφέρθηκε πως τουλάχιστον ένα μαχητικό αεροσκάφος πέταξε σε χαμηλό ύψος, προτού ακουστεί μια ισχυρή έκρηξη από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι δημοσιογράφοι, όχι μακριά από την κατοικία του Συνταγματάρχη.

Μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας. Σύμφωνα και με ανταποκριτή του Reuters, η αντιαεροπορική άμυνα του καθεστώτος άνοιξε, πιο νωρίς, πυρ εναντίον πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στην κεντρική Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συμμαχικά αεροσκάφη φαίνεται να αύξησαν τον αριθμό των πτήσεών τους πάνω από την πρωτεύουσα, καθώς ακουγόντουσαν να πετούν καθ' όλη τη διάρκεια του πρωινού και νωρίς το απόγευμα.

Την ίδια στιγμή, στην Ατζνταμπίγια μαίνονται οι βίαιες ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε κυβερνητικές και αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Οι προσκείμενες στον Καντάφι δυνάμεις έριχναν οβίδες και οι εξεγερμένοι απαντούσαν με ρουκέτες.

Δείτε: Ο Καντάφι από το 1969 έως σήμερα

newsit

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply