300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Με δραματικό μήνυμα φτάνουν στην Ελλάδα Βαν Ρομπέι και Τρισέ

Εντός του Απριλίου έρχονται στην Ελλάδα εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αξιολογήσουν την εφαρμογή του Μνημονίου. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, στην Ελλάδα περιμένουμε εντός των ερχόμενων εβδομάδων και τους δύο κορυφαίους παράγοντες των Βρυξελλών, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Στόχος της επίσκεψης, επισήμως είναι «η τόνωση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και η ανάδειξη των θετικών πτυχών της ευρωπαϊκής παρέμβασης», στην ουσία όμως, όπως σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι της ΕΕ, έρχονται για να «τρίξουν τα δόντια» στην...

κυβέρνηση προειδοποιώντας για το χειρότερο.

Οι λόγοι για τους οποίους οι Βρυξέλλες αμφιβάλλουν για την ικανότητα της Ελλάδας να βγει από την κρίση, είναι δύο:


@ Θεωρούν ότι λείπει από την κυβέρνηση η πολιτική βούληση να επιβάλλει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα

@ Αμφιβάλλουν για την ικανότητα της ελληνικής κρατικής μηχανής να εφαρμόσει τις κυβερνητικές αποφάσεις

«Δεν είναι δυνατό να συμφωνούμε σε συγκεκριμένα νομοσχέδια και στη συνέχεια να τα βλέπουμε απολύτως αλλαγμένα λόγω κάποιων μεταμεσονύκτιων τροπολογιών που πέρασαν στη Βουλή. Επίσης, συμφωνήσαμε ότι για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το σύστημα φορολόγησης στην Ελλάδα, ούτως ώστε να αποκλείεται στο μέλλον οποιασδήποτε μορφής φυσική επαφή και διαβούλευση των φορολογουμένων με τους εφοριακούς. Στην πράξη όμως τίποτε δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί», επισημαίνουν παράγοντες της τρόικας.


«Ίσως το 2012 να είναι η τελευταία επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό διότι μετά το 2012 μπορεί να μην έχει νόημα οποιαδήποτε επιχείρηση διάσωσης. Συν τοις άλλοις, μετά το 2012 ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας μπορεί να μη συνιστά ''συστημικό κίνδυνο'' για την ευρωζώνη, όπως συμβαίνει σήμερα. Στην περίπτωση αυτή η ευρωζώνη δεν θα έχει καν νομικό πάτημα για να βοηθήσει την Ελλάδα», σημειώνει ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, βασικός αναλυτής του «think tank» των Βρυξελλών Εuropean Ρolicy Center.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply