300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Οι πρώτοι δασικοί χάρτες στην Ελλάδα! - Οι προθεσμίες ενστάσεων




Τους πρώτους δασικούς χάρτες για τις περιοχές της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και του Μαραθώνα έδωσε προς ανάρτηση το υπουργείο Περιβάλλοντος, για τους οποίους οι πολίτες μέσα σε διάστημα 45 ημερών, ή 65 ημερών αν είναι κάτοικοι εξωτερικού, θα μπορούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις, όχι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά αποκλειστικά στον χαρακτήρα κάποιας εμφανιζόμενης στο χάρτη έκτασης.
Ειδικότερα, αντίρρηση μπορεί να υποβληθεί είτε επειδή ...μια έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική (ενώ δεν είναι) ή και αντίστροφα επειδή κάποια έκταση έχει παραλειφθεί να χαρακτηριστεί δασική (ενώ είναι). Μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αντιρρήσεων, για όλες τις περιοχές που δεν θα ασκηθούν αντιρρήσεις, ο δασικός χάρτης θα κυρωθεί από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών άρχισε από την Αττική που θεωρείται και μια από τις πιο δύσκολες ως προς τις καταπατήσεις, περιοχές της Ελλάδας. Αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας του Υπουργείου με τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και την Κτηματολόγιο A.Ε.
Κατά την παρουσίαση των δασικών χαρτών Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και του Μαραθώνα, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τόνισε ότι «για την Ελλάδα γιατί επιτέλους οριοθετούμε και καταγράφουμε με διαφάνεια τι είναι δάσος και δασική έκταση ξεκινώντας από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής». Πρόσθεσε ότι μπαίνει τέλος στην ασάφεια, την αδράνεια και τη συναλλαγή γύρω από τα δάση».
Απαντώντας στις ενστάσεις που ήδη άρχισαν να διατυπώνονται προφορικά, η κ. Μπιρμπίλη δήλωσε:
«Γνωρίζω καλά ότι οι μεγάλες τομές φαίνεται να αδικούν κάποιους ανθρώπους. Και συνήθως προκαλούν αντιδράσεις. Μπορεί πράγματι κάποιοι να αδικούνται. Ακριβώς γι' αυτό δώσαμε προτεραιότητα και στην ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, αλλά και στη δημιουργία μηχανισμού στον οποίο μπορούν να καταφύγουν όσοι αισθάνονται ότι αδικούνται».

(Για να δείτε τους χάρτες, πατήστε στα link που ακολουθούν κατά περιοχή. Για την παρουσίαση που περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά, το κόστος και τον τρόπο υποβολής ενστάσεων, πατήστε εδώ)

Οι δασικοί χάρτες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μαραθώνα είναι αναρτημένοι:
στη διεύθυνση δασών Ανατολικής Αττικής, Αγίου Ιωάννου 65 στην Αγία Παρασκευή (τηλ  2106395280)

στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ: www.ypeka.gr

στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής: www.apdattikis.gov.gr

στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε.:www.ktimatologio.gr

Για τις περιοχές Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, και στο δασαρχείο Πεντέλης (Κλεισθένους 403, Γέρακας, τηλ 2106135010)

Για την περιοχή του Μαραθώνα, και στο δασαρχείο Καπανδριτίου (περιφερειακός δρόμος προς Βαρνάβα, Καπανδρίτι, τηλ. 2295052450)

Στα δημοτικά και τοπικά δημοτικά ή διαμερισματικά καταστήματα των περιοχών αυτών.




anemomilos

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply