300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Εκτέλεση δι' απαγχονισμού σε τέσσερις θανατοποινίτες

Τέσσερις άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για βιασμό και φόνο εκτελέστηκαν δημόσια σήμερα στη νότια πόλη Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, μετέδωσε σήμερα το...
ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Οι τέσσερις θανατοποινίτες εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού. Καμιά πληροφορία δεν δόθηκε για την ταυτότητά τους ή για τα εγκλήματα που διέπραξαν.


Οι απαγχονισμοί αυτοί αυξάνουν σε 101 τον αριθμό των εκτελέσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που στηρίζεται σε πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης.


Το 2010 τουλάχιστον 179 άνθρωποι απαγχονίστηκαν, σύμφωνα με αντίστοιχο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) που εδρεύει στις ΗΠΑ κατέγραψε 388 εκτελέσεις την ίδια χρονιά, ενώ η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για 252 εκτελέσεις.


Το Ιράν είναι μια από τις χώρες όπου η θανατική ποινή εφαρμόζεται κατά κόρον, μαζί με την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.


Ο φόνος, ο βιασμός, η ένοπλη ληστεία, η διακίνηση ναρκωτικών και η μοιχεία επισύρουν την εσχάτη των ποινών στην Ισλαμική Δημοκρατία, όπου οι αρχές υποστηρίζουν ότι η αυστηρή εφαρμογή του νόμου επιβάλλεται για τη διατήρηση της ασφάλειας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply