300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

«Πράσινο φως» στο δάνειο της Πορτογαλίας

http://www.newsbeast.gr/files/temp/880BE3951DD87367E76F9D363BBF8EE0.jpgΗ Πορτογαλία θα πρέπει να επιβάλλει αυστηρά μέτρα λιτότητας και να προωθήσει...
βαρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, όταν ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες για την μορφοποίηση του πακέτου διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα αποτιμηθεί στα περίπου 80 δισ. ευρώ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην άτυπη σύνοδο του Ecofin στην Βουδαπέστη, συμφώνησαν επίσης για την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων προς την Ελλάδα αλλά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος, δεν συζήτησαν την περίπτωση της Ιρλανδίας, η οποία έχει επίσης ζητήσει μείωση του επιτοκίου των δανείων της.

Όσον αφορά την Πορτογαλία, οι υπουργοί ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο του σχεδιασμού ενός «πακέτου διάσωσης» σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μετά την επίσημη κατάθεση αιτήματος από μέρους της Λισσαβόνας την Πέμπτη το βράδυ.

Ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν, δήλωσε ότι πακέτο πιθανότατα θα περιλαμβάνει τριετές πρόγραμμα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα ανέλθει στα 80 δισ. ευρώ.

Τόνισε ότι θα υπάρξει συγκεκριμένος μηχανισμός που θα έχει στόχο την διασφάλιση της σταθερότητας του πορτογαλικού τραπεζικού συστήματος, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς για λεπτομέρειες πάνω σε αυτό το θέμα.

Στην ανακοίνωση του Ecofin αναφέρεται ότι στόχος είναι να επιτευχθεί μια «δια-κομματική» συμφωνία, που θα περιλαμβάνει την μεταβατική κυβέρνηση και την αντιπολίτευση έως τα μέσα Μαΐου. Η συμφωνία αυτή θα υιοθετηθεί επισήμως στις 16 Μαΐου στην συνεδρίαση υπουργών Οικονομικών και θα εφαρμοστεί παράλληλα με τις πορτογαλικές εκλογές στις αρχές Ιουνίου.

Οι υπουργοί δήλωσαν επίσης ότι τα μέτρα λιτότητας τα οποία απέρριψε η Πορτογαλία τον περασμένο μήνα θα αποτελέσουν το «σημείο εκκίνησης» των επικείμενων συνομιλιών, αλλά παραδέχτηκαν ότι το πακέτο δεν θα είναι πανομοιότυπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply