300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Μα, γιατί τρώτε συνεχώς;


 Καιρός να απαλλαγείτε από τις κακές σας συνήθειες με απλούς τρόπους και εύκολες αλλαγές που μπορείτε να υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας.



Τρώτε συνεχώς απ έξω;
Αυτό δυστυχώς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους (τα λιπαρά των έτοιμων γευμάτων είναι κεκορεσμένα και η πρόσληψη θερμίδων  υπερβολική), αυξημένη πρόσληψη νατρίου (αλατιού) και μειωμένο… μηνιαίο προϋπολογισμό...

Τι να κάνετε: Προετοιμάστε ένα 7ημερο μενού και προγραμματίστε το Σαββατοκύριακο τις αγορές σας. Μαγειρεύετε το βράδυ για να παίρνετε μαζί σας φαγητό στη δουλειά και την επόμενη μέρα. Αν δεν ξέρετε να μαγειρεύετε προμηθευτείτε έναν οδηγό μαγειρικής και ξεκινήστε από την παρασκευή απλών γευμάτων. Είναι προτιμότερο να φτιάχνετε μόνοι σας τις σαλάτες με την προσθήκη πρωτείνης (γαλοπούλα, κοτόπουλο ψητό ή βραστό, τόνο) γιατί μπορείτε να ελέγξετε και την ποσότητα αλατιού. Ακόμη, μη φοβάστε τα κατεψυγμένα λαχανικά: διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους μερικές φορές περισσότερο και από τα φρέσκα!



Τσιμπολογάτε συνεχώς;
Όταν τρώτε σνακ αντί για κανονικό γεύμα, είναι πολύ πιθανό να χάσετε το μέτρημα στις ποσότητες που καταναλώνετε.


Τι να κάνετε: Για να διατηρείτε την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα και να μην πεινάτε, επιτρέψτε στον εαυτό σας να καταναλώσει 2 σνακ των 100 – 300 γραμμαρίων την ημέρα. Αντί για κάποιο γλυκό προτιμήστε κάτι που θυμίζει κανονικό φαγητό όπως μισό σάντουιτς, κράκερ ολικής αλέσεως με τυρί, μισό μπολ σπιτικά ποπ κορν ή γιαούρτι με δημητριακά.


Τρώτε γρήγορα;
Το να καταβροχθίζετε το φαγητό σας μπορεί να ας προκαλέσει στομαχικές διαταραχές ή να προσλάβετε αέρα και να νιώσετε πρησμένοι. Κι επειδή δεν μασάτε αργά το σάλιο δεν προλαβαίνει να διασπάσει την τροφή με αποτέλεσμα όλη τη δουλειά να την κάνει το στομάχι και να καθυστερεί την πέψη οδηγώντας σε δυσπεψία.


Τι να κάνετε: Προσπαθήστε να τρώτε πιο αργά, φτάνοντας τα 20 λεπτά για κάθε γεύμα. Τρώτε με μαχαιροπίρουνο, στο τραπέζι και όχι στο πόδι, κάντε συχνές παύσεις κατά τη διάρκεια του φαγητού.


Τρώτε επειδή είστε στεναχωρημένοι
Πολλοί είναι εκείνοι που όταν νιώθουν κακή διάθεση καταφεύγουν σε υδατάνθρακες επειδή παράγουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για την παραγωγή της σεροτονίνης (ορμόνης της χαράς). Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι το να ταίζετε τους φόβους και τα άγχη σας σας οδηγεί σε χειρότερη διάθεση και σε αύξηση βάρους.


Τι να κάνετε: Αν θέλετε να ανεβάσετε τη διάθεσή σας κάντε μία βόλτα, δείτε μία ταινία, μιλήστε με έναν φίλο. Αν και αυτά δεν βοηθήσουν τότε φάτε μία μερίδα ζυμαρικά ολικής άλεσης για να αυξήσετε τη σεροτονίνη και να λάβετε περισσότερες φυτικές ίνες και λιγότερη ζάχαρη. Μην το παρακάνετε όμως!


Τρώτε συγκρατημένα όλη τη εβδομάδα και ξεφεύγετε το Σαββατοκύριακο;
Εάν θέλετε να χάσετε βάρος ή να το διατηρήσετε πρέπει όλες τις ημέρες της εβδομάδας να προσέχετε.


Τι να κάνετε: Για να αποφύγετε τις κραιπάλες της εξόδου φάτε ένα μικρό γεύμα πριν βγείτε έξω, παραγγείλτε μία ωραία σαλάτα ή κάτι ψητό με πολύ σαλάτα, περιορίστε το αλκοόλ σε 1 ποτήρι.


Τρώτε στο πόδι;
Αν τρώτε ενώ περπατάτε στο δρόμο, οδηγείτε, ψωνίζετε ή εργάζεστε και τρώτε κάτι πρόχειρο μπροστά στον υπολογιστή σας σημαίνει ότι δεν δίνετε σημασία στη διατροφή σας ενώ δεν νιώθετε χορτασμένοι.


Τι να κάνετε: Βρείτε οπωσδήποτε χρόνο μέσα στην ημέρα να φάτε κάτι ήρεμα. Αν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να τρώτε στο πόδι τουλάχιστον προετοιμαστείτε και… εξοπλιστείτε: έχετε μαζί σας μπάρες δημητριακών, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, κράκερ ολικής αλέσεως.


Τρώτε πολλά γλυκά;
Μια σοκολάτα γάλακτος θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε, αλλά θα προκαλέσει αύξηση στο σάκχαρο του αίματος – παρ’ όλ’ αυτά η αύξηση είναι σταθερή και δεν γίνεται τόσο γρήγορα όσο με άλλα ζαχαρούχα τρόφιμα. Να θυμάστε πως ένα σνακ με ζάχαρη έχει κενές θερμίδες και δεν περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε καθημερινά.


Τι να κάνετε: Καταρχάς δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε τα γλυκά. Απλώς, επιλέξτε μερικά υποκατάστατα πότε πότε. Μία χούφτα δημητριακών για παράδειγμα αντικαθιστούν τις καραμέλες ή τα μπισκότα. Επίσης, δίνετε σημασία στην ετικέτα αφού η ζάχαρη είναι κρυμμένη σχεδόν παντού: γιαούρτι, ψωμί, δημητριακά, έτοιμα ροφήματα όπως το τσάι κλπ. Προτιμήστε τα γλυκά του κουταλιού που δεν έχουν λίπη αποφεύγοντας όμως το πολύ σιρόπι ή φάτε ένα σοκολατάκι υγείας όταν νιώθετε ότι πέφτετε ενεργειακά.


Το μυστικό

Δώστε σημασία στο φαγητό σας: όσοι τρώνε ενώ παρακολουθούν παράλληλα τηλεόραση ή βρίσκονται μπροστά στον υπολογιστή λαμβάνουν έως και 60% περισσότερες θερμίδες επειδή καταναλώνουν την τροφή τους απερίσκεπτα.
via 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply