300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ελλάδα και Ιρλανδία θα πληρώσουν την Πορτογαλία

Το “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” αναμένεται να γίνει η αγαπημένη μας φράση από τούδε και στο εξής, καθώς οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν ότι για τη διάσωση της Πορτογαλίας θα πρέπει να γίνει και από τις ήδη “χρεοκοπημένες” χώρες, την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, όταν λέμε “χρεοκοπημένες” χώρες, εννοούμε αυτές που βρίσκονται ήδη στο μηχανισμό στήριξης, φυσικά.

Το θέμα προέκυψε ότι ο ευρωβουλευτής της Μεγάλης Βρετανίας, Ντάνιελ Χάνναν, είπε στην Daily Telegraph, ότι για τη διάσωση της πορτογαλικής οικονομίας,  το πακέτο θα περιλαμβάνει και “χρέωσεις” σε χώρες που παλεύουν μπας και βάλουν σε μια τάξη τα του οίκου τους.

Ο Χάνναν είπε ότι κάτι τέτοιο “ετοιμάζουν” οι ηγέτες της ΕΕ, πράγμα παράξενο για αυτονόητους λόγους, αλλά  και παράνομο, αφού όπως υποστήριξε τα λεφτά για τη πορτογαλική διάσωση θα βρεθούν από κονδύλια για φυσικές καταστροφές και όχι για προβληματικές οικονομίες.

Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών βρίσκονται στην Ουγγρική πρωτεύουσα, Βουδαπέστη, συζητώντας για το θέμα.

Στη Λισαβόνα θα δοθεί, κατά πώς φαίνεται, μια οικονομική ενίσχυση 80 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρία χρόνια, με τη δέσμευση ότι θα προσπαθήσει να βάλει σε τάξη της δημοσιονομικά της – σας θυμίζει κάτι;

“Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι. Όποιος χρειάζεται βοήθεια από άλλα κράτη της ευρωζώνης, θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα και τα χρέη, γιατί γι' αυτό κατ'αρχήν ζητά βοήθεια”, είπε σε αυστηρό τόνο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply