300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Λουκέτο σε Αρεταίειο και Αιγινήτειο;


Σε κομφούζιο αναδεικνύεται η κατάσταση που επικρατεί στο Αρεταίειο και το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, αφού, λόγω της έλλειψης κονδυλίων, τα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας κινδυνεύουν να κλείσουν.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία, η εικόνα που περιγράφεται είναι απογοητευτική, επειδή δεν υπάρχουν πλέον χρήματα ούτε για τρόφιμα αλλά ούτε και για φάρμακα.

Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι των δύο ιδρυμάτων πραγματοποιούν διαδήλωση μπροστά από το κτήριο του Αιγινητείου, ενώ νωρίτερα είχαν αποκλείσει τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Το προσωπικό διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Ειδικότερα, για το Αρεταίειο νοσοκομείο οι οφειλόμενες εφημερίες αγγίζουν τα 9 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, διαβεβαίωσε ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων προς τους πανεπιστημιακούς γιατρούς που εργάζονται στα δύο νοσοκομεία.

Μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν στα δύο νοσοκομεία, το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο, τα 4/12 του προϋπολογισμού τους, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να κλείσουν.

Τόνισε πάντως πως στον προϋπολογισμό των δύο νοσοκομείων περιλαμβάνονται δύο μεγάλα κονδύλια που δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται: η αμοιβή των μελών ΔΕΠ και των ειδικευόμενων.

Αν αφαιρεθούν τα κονδύλια αυτά, πρόσθεσε, οι προϋπολογισμοί επαρκούν για τη λειτουργία των νοσοκομείων και η υπουργός Παιδείας έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες κινήσεις.

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη. Η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ», τονίζεται και σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply