300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Και πρώην πρωθυπουργός στο "στόχαστρο" για τα υποβρύχια

Τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμύνης, Άκη Τσοχατζόπουλο και για άλλα πρώην μέλη κυβερνήσεων, φτάνοντας μέχρι και τον πρωθυπουργό, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης.
Ο κ. Κατσιρώδης έκρινε την Τρίτη (05/04), ότι η δικογραφία για την υπόθεση πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή κατ' εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.


Οι εισαγγελικές αρχές, σύµφωνα µε την υποχρέωσή τους που πηγάζει από το Σύνταγµα, αµελλητί και χωρίς να διενεργήσουν καµία ουσιαστική προανακριτική πράξη, αποφάσισαν να διαβιβάσουν το σύνολο της δικογραφίας στη Βουλή, ακόµη και για πράξεις που έχουν πλέον παραγραφεί.


Σημειώνεται πάντως, ότι στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον Άρειο Πάγο αναφέρεται, ότι “η απόφαση του υπουργού Εθνικής Αµυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, εγκρίθηκε, εν συνεχεία, µε την από 26-7-1999 απόφαση του ΚΥΣΕΑ”, όπου θεσμικά, λαμβάνουν μέρος κι άλλοι υπουργοί, καθώς και ο πρωθυπουργός.


Πιο συγκεκριμένα, ο Αντεισαγγελέας ΑΠ ζητά από τη Βουλή την εξέταση τυχών ποινικών ευθυνών του κ. Τσοχατζόπουλου και άλλων μελών της τότε κυβέρνησης, που αποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης των τεσσάρων υποβρυχίων, τον εκσυγχρονισμό τριών υποβρυχίων και την υπογραφή για την εκτέλεση των αντισταθµιστικών έργων, αλλά και τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών Εθνικής Αµυνας και άλλων µελών των κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν µε την υλοποίηση των αρχικών συµβάσεων.


Ωστόσο, παραµένει ανοιχτό το κεφάλαιο της δικαστικής διερεύνησης για τα µη πολιτικά πρόσωπα, οι πράξεις και οι παραλείψεις των οποίων δεν καλύπτονται από τον σύντοµο χρόνο παραγραφής των πρώην υπουργών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply