300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τελευταία νέα

Ελλάδα
  • Μικρές υλικές ζημιές σημειώθηκαν από εκρήξεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών που σημειώθηκαν στις 10:15 μ.μ. της Μ.Δευτέρας στα πολιτικά γραφεία της κυρίας Φάνης Πετραλιά και της κυρίας Βάσως Παπανδρέου που βρίσκονται, αντιστοίχως, στον ημιώροφο και τον 5ο όροφο, κτιρίου επί της οδού Ακαδημίας.
  • Σε κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων που του αποδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, και οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι ουδέποτε είχε επαφή με εκπροσώπους του Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.
  • Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έχει προκληθεί από τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στην εφημερίδα Hurriyet ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ότι ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα μια σοβαρή οικονομική κρίση.
  • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν φαρμακοποιοί, υποστηρίζοντας πως αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και το Σύνταγμα η άρνηση του υπουργού Υγείας να εκδώσει την προβλεπόμενη από τον πρόσφατο νόμο απόφαση που να καθορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των φαρμακείων τα Σάββατα και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης. Στο ΣτΕ προσέφυγαν 12 φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι επτά λειτουργούν ως Ομόρρυθμες Εταιρείες.
  • Την εκλογική ετοιμότητα του ΚΚΕ, διακήρυξε σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ταυτόχρονα κάλεσε τον λαό «να μην παγιδευτεί στα σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος», απαντώντας, έτσι, στις συζητήσεις περί σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.
Κόσμος
  • Καζάνι που βράζει μοιάζει η πόλη Χομς της Συρίας, όπου συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών. Δώδεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τους διαδηλωτές να κάνουν λόγο για πρωτοφανή σκληρότητα από τις δυνάμεις ασφαλείας.Καθιστική διαμαρτυρία χιλιάδων ανθρώπων στη πόλη, «καταδώστε τους τρομοκράτες» ζητά η κυβέρνηση.
  • Το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας πρότεινε βελτιώσεις στις ευρείες πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Ραούλ Κάστρο χωρίς να ταχτεί εναντίον τους. Οι σύνεδροι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προτάσεις του Κάστρο για περικοπή των κυβερνητικών θέσεων εργασίας, μεγαλύτερη ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ενίσχυση της παραγωγικότητας, χωρίς η χώρα να αποκλίνει από τις βασικές σοσιαλιστικές αρχές που ακολουθεί από το 1959.
  • Εκτεταμένα επεισόδια με πολιτική και θρησκευτική διάσταση ξέσπασαν στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας μετά τις προεδρικές εκλογές του Σαββάτου όπου επικράτησε άνετα ο μέχρι σήμερα πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν. Αμφισβητεί τα αποτελέσματα η αντιπολίτευση που μιλά για αλλοίωση του αποτελέσματος, έκκληση για ηρεμία από τον πρόεδρο.
  • Εφημερίδες τοπικής και πολιτειακής κυκλοφορίας όπως και ένας ανεξάρτητος online δημοσιογραφικός οργανισμός κέρδισαν τα περισσότερα από τα δημοσιογραφικά βραβεία Πούλιτζερ για το 2010, αν και οι μεγάλες, εθνικής εμβέλειας εφημερίδες εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα των νικητών.
  • Επιμένει στην παρουσία ξένων στρατευμάτων στο Μπαχρέιν η κυβέρνηση της χώρας διευκρινίζοντας ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα παραμείνουν στη χώρα «μέχρι να εκλείψει κάθε εξωτερική απειλή», υπονοώντας το Ιράν.
Οικονομία
  • Το Δημόσιο θα εκδώσει τη Μ.Τρίτη έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, στις 19 Απριλίου. Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, στις 15 Φεβρουαρίου, το επιτόκιο είχε υποχωρήσει στο 3,85% έναντι 4,1% στην έκδοση του Ιανουαρίου. Ωστόσο, το κλίμα τις τελευταίες εβδομάδες είναι αρνητικό, όπως αυτό φαίνεται και στην ιλιγγιώδη άνοδο των επιτοκίων.
  • «Είμαι της άποψης ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που, κατά τη γνώμη μου, δεν ιδιωτικοποιούνται, όπως είναι το νερό, γιατί είναι θέματα και δημόσιας υγείας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ.Χρυσοχοΐδης ερωτηθείς για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. «Από εκεί και πέρα τα συζητάμε όλα, αλλά δεν πρέπει η συζήτηση αυτή να είναι ''ελάτε εδώ, ξεπουλάμε''» συμπλήρωσε. Για τα περί αναδιάρθρωσης ο υπουργός σχολίασε ότι η συζήτηση αυτή αποπροσανατολίζει, ενώ ασκεί πιέσεις και στο κόστος δανεισμού της χώρας. Ακόμη, παραδέχθηκε ότι η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα και μίλησε για τις δράσεις και τα εργαλεία που ενεργοποιεί το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.
  • Ανώφελα θεωρεί η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών πως θα είναι οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση εάν δεν δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη, υποστηρίζοντας πως η λιτότητα δημιουργεί περιβάλλον ύφεσης και κρίση ρευστότητας. Πρωτίστως στην ύφεση και δευτερευόντως στην αναποτελεσματικότητα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών αποδίδει η Ένωση την υστέρηση στα δημόσια έσοδα.
Αθλητισμός
  • Με μια ακόμη βράβευση αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 30ή αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε του Μάριο Μπρέσκα του Ολυμπιακού Βόλου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
  • Η Βιγιαρεάλ έπειτα το σοκ της συντριβής από την Βαλένθια στο «Μεστάγια», επικράτησε στο «Μαδριγάλ» της Σαραγόσα με 1-0 για την 32η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν και σφιχταγκάλιασε την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
  • Αδεια για να μην προπονείται πλέον με την υπόλοιπη ομάδα ζήτησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος από την διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής και όλα δείχνουν πως πολύ σύντομα οι δύο πλευρές θα λύσουν τη συνεργασία τους. Το ενδιαφέρον τους στον Ντάνι Φερνάντεζ στρέφουν οι Κυανόλευκοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply