300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα σχέδια της Νέας τάξης για την παγκόσμια οικονομία!

O διεθνιστής δισεκατομμυριούχος, Τζορτζ Σόρος (George Soros), διοργάνωσε το διεθνές συνέδριο (8 έως τις 11 Απριλίου) στο Bretton Woods του New Hampshire, το μέρος, που γεννήθηκε η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δαπανώντας 50 εκατομμύρια δολάρια, για να συγκεντρώσει πάνω από 200 ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και ηγέτες στο ....
πλαίσιο κυβερνητικής πολιτικής στο.....Ινστιτούτο του για τη Νέα Οικονομική Σκέψη (‘Institute for New Economic Thinking’ ή INET) με εμφανή στόχο να "αναδιατάξει το σύνολο της χρηματοπιστωτικής τάξης", όπως είχε τονίσει και σε άρθρο του στην εφημερίδα ‘The Japan Times Online’, το Νοέμβριο του 2009 και να δημιουργήσει, τίποτα λιγότερο, από μια νέα παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται: ο πρώην πρόεδρος της Fed, Πολ Βόλκερ, ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν και ο οικονομολόγος, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Οικονομικών, Joseph Stiglitz. Ο Σόρος επέλεξε αυτό το μέρος, γιατί αναμένει, οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις του να είναι τόσο ριζικές, όσο εκείνες που προωθήθηκαν από τον Βρετανό οικονομολόγο, John Maynard Keynes, που θεωρήθηκε το ‘μυαλό’ του αυθεντικού σχεδίου του Bretton Woods.Η Kευνσιανή οικονομία παρουσιάστηκε ως η οικονομική θεραπεία, για τη μεταπολεμική καταστροφή του δυτικού κόσμου, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις απελευθερώθηκαν από τους περιορισμούς δημιουργίας χρήματος, που επιβάλλονταν από τον κανόνα του χρυσού, ενώ ακόμη και οι παγκόσμιοι χρηματοδότες είχαν υπό τον έλεγχό τους, μεγάλο μέρος του χρυσού του κόσμου. Οι κυβερνήσεις, υπό το νέο πρότυπο, μετά τον πόλεμο, ενθαρρύνθηκαν στο να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και τη μακροοικονομική σταθερότητα με τη δημιουργία περισσότερων χρεών, που έφεραν τις περισσότερες από τις οικονομίες, του κόσμου, στο χείλος της χρεοκοπίας. Τώρα ο Σόρος, έρχεται ως ‘ο νέος Keynes’ για να σώσει τα κράτη, σε μια μέρα, προτείνοντας μια άλλη θαυματουργή λύση στα προβλήματά μας, διατυπωμένη με υψηλή διγλωσσία, όπως η λέξη "μεταρρύθμιση", "συνεργασία" και "ισότιμη συμμετοχή". Ο Σόρος προτείνει το τέλος της εθνικής κυριαρχίας όπως τη γνωρίζουμε.
"Η αναδιοργάνωση της παγκόσμιας τάξης θα πρέπει να επεκταθεί πέραν του χρηματοπιστωτικού συστήματος", είχε, πριν λίγο καιρό. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το Σαββατοκύριακο, ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής, προέβη σε πολλές τολμηρές δηλώσεις, με μία εξ αυτών, να είναι ότι το δολάριο είχε ήδη μειωθεί ως αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο, και, πλέον, έχει μειωθεί πολύ ο ρόλος του, όπως δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg: "Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν το δολάριο των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι το αποθεματικό νόμισμα. Πλέον δεν είναι, μοιράζεται αυτόν τον ρόλο με το ευρώ, άλλα νομίσματα και βασικά εμπορεύματα. Αλλά δεν είναι μόνο ο χρυσός, που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο, αλλά και το πετρέλαιο επίσης, το οποίο ασκεί ανοδικές πιέσεις στην αγορά." Ο Σόρος λίγο πολύ μας λέει ότι μία ξοφλημένη Αμερική πρέπει να αντικατασταθεί από μια παγκόσμια κυβέρνηση με ένα παγκόσμιο νόμισμα υπό την διακυβέρνηση του ΟΗΕ. Υποστηρίζει επίσης ότι η Κίνα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή, ενώ οι ΗΠΑ να έχουν έναν υποδεέστερο ρόλο. Αυτό που ο Σόρος δεν λέει είναι για τις δύο δεκαετίες υποβιβασμού της αμερικάνικης βιομηχανίας, το άνοιγμα των συνόρων και την πτώχευση της οικονομίας με τους άσκοπους πολέμους και άλλες καταρρεύσεις που ήταν τόσο εκ προθέσεως ενορχηστρωμένες ώστε τώρα να έρχονται οι διεθνείς τραπεζίτες και να λένε στον κόσμο ότι το σύστημα είναι διαλυμένο και ότι είναι οι άνθρωποι που το διέλυσαν και χρειάζονται τώρα αυτοί για να μας δείξουν πώς μπορεί να διορθωθεί.
Εν τω μεταξύ, ο Σόρος προέβλεψε την αύξηση του χρέους των ΗΠΑ, προτρέποντας για τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού. Ο Σόρος έκανε το πρώτο του δισεκατομμύριο ως κερδοσκόπος το 1992 με την υποτίμηση της βρετανικής λίρας και προκάλεσε δυστυχία σε εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους Βρετανούς πολίτες. Πήγε να προκαλέσει το 1999 το σκάνδαλο Russiagate, όπου σχεδόν θα κατέρρεε η ρωσική οικονομία. Είχε χαρακτηριστεί ως «μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ληστείες στην ιστορία της ανθρωπότητας». Έκανε το ίδιο στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία το 1997, προκαλώντας την ασιατική οικονομική κρίση εκείνης της εποχής. Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Mahathir Mohamad τον αποκάλεσε «κακοποιό και βλάκα», ενώ ένας βουλευτής της Ταϊλάνδης τον ανέφερε ως "Δράκουλα". Επίσης, βοήθησε στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Ιαπωνία, την Ινδονησία, τη Γεωργία, την Ουκρανία και τη Βιρμανία με τις επιδρομές του στην οικονομία αυτών των χωρών.Στα 81 του, το γονάτισμα της Αμερικής φαίνεται να είναι το τελικό του σχέδιο. «Το κύριο εμπόδιο για μια σταθερή και δίκαιη παγκόσμια τάξη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ήρθε η ώρα για μια πολύ σοβαρή αναπροσαρμογή», έχει πει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply