300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Έφοδοι σε Ευαγγελισμό και ΚΑΤ!

Σε νέους αιφνιδιαστικούς ελέγχους των αποθηκών των νοσοκομείων...



στα οποία υπάρχουν καταγγελίες για ελλείψεις υλικών, προχώρησαν προχθες οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Μετά το περιστατικό της προηγούμενης Πέμπτης με την «έφοδο» του διοικητή της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, κ. Αρη Μουσιώνη, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος «κλεισίματος της εφημερίας» καθώς δεν ευσταθούσαν οι δηλώσεις για έλλειψη υλικών και πληρότητα κλινών, χθες ο διοικητής επισκέφθηκε αιφνίδια το ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό.

Οπως επεσήμανε στην «Κ», και στις δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκε επάρκεια υλικών, τουλάχιστον στον βαθμό τού να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών και να πραγματοποιούνται χειρουργεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο ΚΑΤ χθες πραγματοποιήθηκαν 23 επείγοντα χειρουργεία, ενώ ούτε τις προηγούμενες ημέρες είχε σταματήσει η λειτουργία των χειρουργείων.

Ως απόπειρα «δημιουργίας σεισμού» χαρακτήρισε προχθες ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τα όσα αναφέρονται για τη διακοπή της λειτουργίας των χειρουργείων σε ΚΑΤ και Ευαγγελισμό. Σε συνέντευξη Τύπου μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ο κ. Λοβέρδος απέδωσε τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία «σε παιχνίδι υπονόμευσης του δημοσίου συστήματος Υγείας».

Οπως είπε, το υπουργείο αναμένει και άλλες «απόπειρες υπονόμευσης του συστήματος δημόσιας υγείας» και γι’ αυτόν τον λόγο δόθηκε εντολή στους επιθεωρητές Υγείας να διενεργούν αμέσως ελέγχους όταν υπάρχουν σχετικά αιτήματα από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών. «Τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης από έλλειψη υλικών και προσωπικού και η πολιτική ηγεσία, αντί να ασχοληθεί για να λύσει αυτά τα προβλήματα, προσπαθεί να τα συγκαλύψει», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κ. Δ. Βαρνάβας.

Την ίδια στιγμή, προκαταρκτική έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο «Αλεξάνδρα» τις ημέρες της εφημερίας, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες ακόμα και από επίσημα χείλη, κατά τις εφημερίες του νοσοκομείου κάποιοι γιατροί «κρατούν» αδιάθετες κλίνες, ενώ δηλώνουν ελλείψεις σε ιατρικά υλικά με αποτέλεσμα να «κλείνει» αδικαιολόγητα η εφημερία.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις για τους υπευθύνους του κλεισίματος της εφημερίας στο Αλεξάνδρα, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ.
Εν τω μεταξύ, οι προμηθευτές συνεχίζουν το «εμπάργκο» στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις δεσμεύσεις των αρμόδιων για αποπληρωμή μεγάλου μέρους των χρεών.

Σε συνάντηση που είχε προχθες το μεσημέρι ο γ. γ. του υπ. Υγείας, κ. Νίκος Πολύζος, με τους εκπροσώπους των προμηθευτών υγειονομικών υλικών, δεσμεύτηκε ότι έως τον Μάιο θα τους έχουν εξοφληθεί τα χρέη των νοσοκομείων για το πρώτο 7μηνο του 2010 και τους δύο πρώτους μήνες του 2011. Ηδη τα σχετικά κονδύλια «αποδεσμεύθηκαν» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα είναι διαθέσιμα για τα νοσοκομεία εντός των ημερών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ) θα συνεχίσει την απεργία έως ότου εξοφλήσουν τα νοσοκομεία όλες τις υποχρεώσεις του 2010.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply