300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Deal της ΔΕΗ με τη κινεζική Sinovel

Tη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας στον τομέα των ανανεώσιμων με... την κινεζική Sinovel , τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή τουρμπινών παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ.
"Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στη χώρα μας, με ενδεικτική αναφορά στην άμεση ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200-300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα, στην από κοινού διερεύνηση ανάπτυξης θαλάσσιου αιολικού πάρκου, αλλά και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών", ανέφερε η ΔΕΗ.

Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Αρθούρου Ζερβού στο Πεκίνο, στα πλαίσια ελληνικής αποστολής υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων.

H ΔΕΗ σκοπεύει να επενδύσει γύρω στα 2 δισ. ευρώ σε νέες μονάδες ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2015, επταπλασιάζοντας έτσι το εγκατεστημένο της δυναμικό στα 1.200 MW. Eάν δεν το κάνει, διακινδυνεύει να έχει με δαπάνες περίπου 1,3 δις ευρώ ετησίως για την απόκτηση δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων από το 2013.

Το deal  δίνει περαιτέρω ώθηση στα σχέδια της ΔΕΗ να καταστεί από έναν από τους πιο ρυπογόνους ηλεκτροπαραγωγούς της Ευρώπης σε πρωταγωνιστή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Για την Sinovel, που εισήχθη νωρίτερα φέτος στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, αποτελεί ευκαιρία να επεκταθεί σε νέες αγορές, αντισταθμίζοντας ενδεχόμενη επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης των ανανεώσιμων στην Κίνα.

"Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στη χώρα μας, με ενδεικτική αναφορά στην άμεση ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200-300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα, στην από κοινού διερεύνηση ανάπτυξης θαλάσσιου αιολικού πάρκου, αλλά και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών", ανέφερε η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply