300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Happy birthday Hubble!

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1990 κι έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα τις πιο απίστευτες εικόνες του διαστήματος, γιορτάζει τα 21α γενέθλιά του με την εικόνα ενός τριαντάφυλλου που σχηματίζουν δύο γαλαξίες.
  Οι αστρονόμοι του Space Telescope Science Institute en Baltimore (Maryland), έχουν εστιάσει τη ματιά του Hubble σε δύο ιδιαίτερα φωτογενείς γαλαξίες με το όνομα Αrp 273 οι οποίοι λειτουργούν διαδραστικά δημιουργώντας πολύχρωμες εικόνες,
  Ο μεγαλύτερος από τους δύο γαλαξίες έχει σπειροειδή μορφή και είναι γνωστός ως UGC 1810. Αποτελείται από ένα δίσκο ο οποίος επηρεάζεται από την έλξη που οφείλεται στη βαρύτητα η οποία ασκείται από το σύντροφό του, γνωστό ως UGC 1813. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πλήθος φαντασμαγορικών εικόνων με μείξεις χρωμάτων όπως το γαλάζιο, το κόκκινο και το πορτοκαλί.

 



















    Το Hubble εκτοξεύτηκε την 24η Απριλίου 1990 με το «Discovery» της ΝΑΣΑ στη αποστολή STS-31. Η ΝΑΣΑ επιβεβαιώνει πως μέσω του Ηubble έχουν εξελιχθεί σχεδόν όλοι οι τομείς της αστρονομικής έρευνας.
  Πρόσφερε, για παράδειγμα, τη δυνατότητα να έχουμε καθαρή οπτική επαφή με τα αστέρια, κάτι που ως τότε ήταν αδύνατο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Γης. Ακόμα, μέσω άλλων στοιχείων που μας έχει δώσει, επιβεβαιώθηκε η θεωρία του Αϊνστάιν και της επιταχυνόμενης επέκτασης του σύμπαντος, καθώς επίσης βοήθησε στο να προσδιορίσουμε την ηλικία του σύμπαντος στα 13.700 εκατ. Χρόνια περίπου.
  Το Ηubble περιφέρεται σε τροχιά απόστασης 610 χιλιόμετρων από τη Γη. Είναι εξοπλισμένο με δύο πολύ ιδιαίτερα εργαλεία τις φωτογραφικές μηχανές και τους σπεκτιγράφους που αναλύουν το φως και το μετατρέπουν σε ηλεκτρονικά σήματα.
  Το διαστημικό τηλεσκόπιο Ηubble έιναι ένα διεθνές έργο στο οποίο συμμετέχουν η ΝΑΣΑ, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Εταιρεία (ΕSA, European Space Agency) κι ελέγχεται/ κοντρολάρετε από το Διαστημικό Κέντρο Goddard της Εθνικής Διαχείρισης της Αεροναυτικής και του Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply