300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Φουκουσίμα: Στο ίδιο επίπεδο με το Τσέρνομπιλ η διαρροή ραδιενέργειας (vids)

Αναβαθμίστηκε το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα από την κατηγορία 5 σε 7 ενώ η Tepco ανακοίνωσε πως η καταστροφή ίσως είναι χειρότερη από εκείνη του Τσερνόμπιλ το 1986. Παράλληλα, δύο μετασεισμοί της τάξεως των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησαν την Ιαπωνία. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.
"Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ", δήλωσε αξιωματούχος τηςTEPCO.

Η αναβάθμιση του επιπέδου σοβαρότητας στην πυρηνική κρίση στηνκατηγορία 7 σημαίνει πως η κατάσταση στηΦουκουσίμα είναι ίδια με εκείνη στο Τσερνόμπιλτης τότε Σοβιετικής Ένωσης και νυνΟυκρανίας. 

Επίσης, η νέα αξιολόγηση της κατάστασης δεν αποτελεί εξέλιξη των τελευταίων ημερών αλλά δείχνει την αρχική σοβαρότητα της διαρροής ραδιενέργειας της περιοχής. 

"Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας", τόνισε αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.



Από την πλευρά της, η ιαπωνική υπηρεσία για την πυρηνική ασφάλεια ανακοίνωσε πως η συνολική διαρροή στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα αντιστοιχεί στο 10% της ποσότητας ραδιενέργειας που είχε διαρρεύσει από το Τσερνόμπιλ.

Παράλληλα, νέος σεισμός μέσα σε λίγες ώρες ταρακούνησε την Ιαπωνία με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στον αντιδραστήρα 4 ώστοσο αργότερα με την βοήθεια της πυροσβεστικής κατασβέστηκε επιτυχώς.

Τη φωτιά είδε ένας εργάτης λίγο μετά τον σεισμό και αμέσως ενημέρωσε την εταιρία η οποία με τη σειρά της κάλεσε  μονάδα της Υπηρεσίας Αυτοπροστασίας και έσβησε τη φωτιά.


"Οι φλόγες αλλά και ο καπνός δεν είναι πλέον ορατοί, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς", ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ακόμη, εξαιτίας του σεισμού διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία στο αεροδρόμιο Ναρίτα ώστε οι αρχές να ελέγξουν αν είχαν σημειωθεί ζημιές. Ο σεισμός  6.3 βαθμών Ρίχτερ, είχε επίκεντρο στη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Τσίμπα. Η δόνηση έγινε αισθητή στην ιαπωνική πρωτεύουσα και κτήρια τουΤόκιο σείστηκαν κατά τη διάρκειά της ωστόσο δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Σεισμός του ίδιους μεγέθους έγινε λίγες ώρες μετά στην ίδια περιοχή.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το μεγαλύτερο της χώρας και βρίσκεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πρωτεύουσας Τόκιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

1 σχόλια:

  1. Πολύ καλό άρθρο όπως και αυτό που έχετε για τους προβλεπόμενους καρκίνους στα επόμενα 50 χρόνια αναλόγως την έκθεση στη ραδιενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή