300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα τελευταία γεγονότα 8/5

Επικαιρότητα

Ελλάδα
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, θα ισχύσουν την Κυριακή από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 18:30 το απόγευμα, λόγω της 32ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης.
  • Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη σε συνάντευξή της στο Βήμα της Κυριακής και λέει ευθαρσώς ότι η ηγετική ομάδα της αποτελείται από πρόσωπα με ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές εμμονές.
  • Επανεξέταση πολιτικών που δεν μας οδήγησαν στα προσδοκώμενα αποτελέσματα ζητά σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
  • Ο ΛΑΟΣ δεν θα δεχτεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με ένα μόνον από τα δυο κόμματα εξουσίας, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του κόμματος Γ.Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
  • Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής η οργανωμένη συμμορία που προμήθευσε το κλεμμένο ΙΧ μάρκας Volvo στους δράστες της αιματηρής συμπλοκής στου Ρέντη, όπου σκοτώθηκαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυματίστηκαν άλλοι δύο συνάδελφοί τους. Μέλος της συμμορίας και απόστρατος ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ.
Κόσμος
  • Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 144 τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στο Κάιρο. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός ανέβαλε την επίσκεψή του σε χώρες του Κόλπου και συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα.
  • Οι ψηφοφόροι στον Ισημερινό ενέκριναν με δημοψήφισμα τις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στα μέσα ενημέρωσης και το δικαστικό σύστημα του σοσιαλιστή προέδρου Ραφαέλ Κορέα, σύμφωνα με τα επίσημα μερικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.
  • Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή περισσότερα από τρία εκατομμύρια Αλβανοί για τις περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται σε κλίμα έντασης, τέσσερις μήνες μετά την σφοδρή και αιματηρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα σκάνδαλα διαφθοράς. Μάχη για τη δημαρχία στα Τίρανα, ελληνικό ενδιαφέρον και στη Χειμάρρα. Πολιτικά αβέβαιη η επόμενη ημέρα.
  • Οπτικό υλικό που απεικονίζει τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην κατοικία όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια δημοσιοποίησε το Σάββατο η αμερικανική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας με το τρόπο αυτό ότι ο πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος, συνεχίζοντας μάλιστα να δίνει εντολές στην οργάνωση. Ένα από τα βίντεο χρονολογείται το περασμένο φθινόπωρο.
  • Πληροφορίες για δεκάδες μετανάστες, που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν από τις λιβυκές ακτές στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, μετέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το ιταλικό πρακτορείο ANSA.
Οικονομία
  • Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, την Τρίτη 10 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την Παρασκευή.
  • Υπέρ μίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάσσεται έμμεσα ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino κρίνοντας με θετικό τρόπο πολλές από τις ενέργειες της κυβέρνησης.
  • Ο προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων, λόγω των αναγκών της χώρας να εξασφαλίσει 27 δισ. ευρώ το 2012 και αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο ποσό το 2013, εάν δεν έχει καταφέρει να προσφύγει στις αγορές, ήταν το θέμα που απασχόλησε την έκτακτη συνάντηση που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή, δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Αθλητισμός
  • Στη Σεβίλη ξέσπασε η Ρεάλ Μαδρίτη, η οποία συνέτριψε την ομάδα της Ανδαλουσίας με 6-2 μέσα στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» και βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από από τη Μπαρτσελόνα, η οποία αγωνίζεται την Κυριακή (8/5) κόντρα στην Εσπανιόλ. Σημαντικές νίκες στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία πήραν οι Σανταντέρ (με βασικό τον Τζιόλη) και Χετάφε επί των Ερκουλες και Αλμερία αντίστοιχα. Στη μάχη της Ευρώπης, η Βαλένθια επικράτησε (3-0) της Σοσιεδάδ και συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι για να πάρει την τέταρτη θέση του Champions League. Παράλληλα, η Μπιλμπάο νίκησε (3-2) τη Λεβάντε και ελπίζει ακόμα σε έξοδο στην Ευρώπη.
  • Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Νανσί, όμως η Λιλ βρήκε τον τρόπο να πάρει με 1-0 το τρίποντο, που την διατηρεί στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Παρί Σεν Ζερμέν ήθελε τους τρεις βαθμούς στην έδρα της Μονακό, όμως η ομάδα της πρωτεύουσας μπορεί να είναι ικανοποιημένη με το τελικό 1-1, περιμένοντας και το κυριακάτικο ντέρμπι Λιόν-Μαρσέιγ.
  • Η νέα ήττα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (2-0 από την Κολωνία), που την φέρνει κοντά στον υποβιβασμό, έβγαλε εκτός εαυτού τους φίλους της ομάδας. Μετά την λήξη της αναμέτρησης περίπου 1.500 οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στο γήπεδο και προπηλάκισαν τους παίκτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply