300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ομπάμα: "Δεν είναι τρόπαιο ο Μπιν Λάντεν"

Αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο αμερικανός πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως η δημοσιοποίηση της θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο. 
Ο Μπάρακ Ομπάμα μιλώντας σε μαγνητοσκοπημένη εκπομπή του CBS, η οποία θα μετοδοθεί την Κυριακή, είπε ότι οι φωτογραφίες δείχνουν βίαιες εικόνες που δεν θα έπρεπε να αναπαραχθούν. 

"Δεν πρέπει να τις περιφέρουμε στο διαδίκτυο λες και είναι τρόπαια. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που εισέπραξε τη δικαιοσύνη που του αναλογούσε", είπε ο αμερικανός πρόεδρος. 

Ο Ομπάμα εκτίμησε πως μια τέτοια δημοσιοποίηση θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα του αραβικού κόσμου, ενώ παράλληλα θα αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. 

"Φανταστείτε να γινόταν το αντίθετο. Οι ταλιμπάν να σκότωναν κάποιον ανώτατο αμερικανό αξιωματούχο και μετά να δημοσίευαν τη φωτογραφία του νεκρού. Εμείς πώς θα αντιδρούσαμε;"




Μια τέτοια εξέλιξη, δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν από τον αμερικανικό στρατό, καθώς εντείνει τις αμφιβολίες των σκεπτικιστών για την πραγματική ιστορία που εκτυλίχθηκε στο Πακιστάν. 




Νωρίτερα πάντως αμερικανίδα μέλος του Κογκρέσου είχε δηλώσει πως είχε δει τη φωτογραφία, η οποία όπως υποστήριξε “επιβεβαιώνει την ταυτότητα του Λάντεν”. 
 
Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (4/5) μίλησε η 12 χρονη κόρη του ηγέτη της Αλ Κάιντα, η οποία είπε ότι είδε τον πατέρα της να πέφτει νεκρός από τα πυρά των αμερικανών. 

Ωστόσο, η μαρτυρία της – που είναι και η μοναδική μέχρι στιγμής για το περιστατικό – αντικρούει τις δηλώσεις των αμερικανών, αφού η ίδια ισχυρίστηκε ότι πρώτα τον συνέλαβαν άοπλο και μετά τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. 

Η δήλωση αυτή είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, και η αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η δολοφονία του Μπιν Λάντεν “ήταν καθ'όλα νόμιμη”. 

“Ως καταδρομέας του Σώματος των Πεζοναυτών θα έπρεπε να ληφθεί εκ προοιμίου υπόψη το ενδεχόμενο αυτός να ήταν μία κινητή βόμβα”, 
έθεσε το ρητορικό ερώτημα ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply