300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ρουμπινί: "Όχι πότε, αλλά εάν θα γίνει αναδιάρθρωση"

Το θέμα δεν είναι το πότε, αλλά το εάν θα γίνει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εκτιμά ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, προσθέτοντας πως Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία είναι πολύ πιθανό να έχουν βγει από το ευρώ μέχρι το 2016. “Η αναδιάρθρωση μπορεί να συμβεί είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο. Ο δύσκολος, είναι αυτό που κάνει τώρα η Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά.
Σε συνέντευξή του στoν Independent(09/05), ο κ. Ρουμπινί υποστηρίζει, ότι οι κρίσεις στην Ευρωζώνη θα επιμείνουν και προβλέπει αναδιάρθρωση χρέους για τις P.I.G.S. εντός διετίας, ενώ χαρακτηρίζει “πρόκληση” την ομαλή αναδιάρθρωση των μη βιώσιμων χρεών των χωρών αυτών.

“Εντελώς γελοίες”
 χαρακτήρισε, μιλώντας στο CNBC, τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο οικονομολόγος Καρλ Γουάινμπεργκ.

“Είχαμε προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν ακολουθούσε τους όρους του προγράμματος οικονομικής πολιτικής και ότι μια κρίση σαν αυτή ήταν αναπόφευκτη, τόνισε ο Γουάινμπεργκ, προβλέποντας μια διευθέτηση του χρέους τόσο της Ελλάδας όσο και της Πορτογαλίας.

Η αναδιάρθρωση μπορεί να συμβεί είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο. Ο δύσκολος, είναι αυτό που κάνει τώρα η Ελλάδα
, είπε χαρακτηριστικά.

Ανανέωση της ευρωπαϊκής στήριξης προβλέπουν οι Financial Times
Σε δημοσίευμά τους (09/05) οι Financial Times αναφέρουν, ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ετοιμάζονται να ανανεώσουν το ελληνικό πακέτο διάσωσης, έχοντας συμπεράνει ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αντλήσει κεφάλαια τον επόμενο χρόνο, όπως πρόβλεπε το σχέδιο βοήθειας 110 δισ. ευρώ.

“Οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συνομιλίες, επιμένουν ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, για το πώς θα βοηθηθεί περαιτέρω η Ελλάδα”
, αναφέρεται στο δημοσίευμα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται να αντλήσει 25-30 δισ. ευρώ το 2012, για να αντιμετωπίσει τις πληρωμές χρεών ποσό, που δεν θα καλυφθεί από τον υφιστάμενο μηχανισμό διάσωσης, ενώ επικαλούνται δηλώσεις αξιωματούχου σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα μπορεί επιπλέον να ζητήσει εθελοντική παράταση στις λήξεις ομολόγων που πρόκειται να εκπνεύσουν τον επόμενο χρόνο. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply