300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Θα υποθηκευτούν τα πάντα για να βρούμε δανεικά


Το ''έμφραγμα'' στις αποκρατικοποιήσεις θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με ''by pass'' για να βρει γρηγορότερα και φθηνότερα δανεικά για να τα βγάλει πέρα με τα ιλλιγιώδη spreads αλλά και για να ηρεμήσει η τρόικα που απαιτεί τώρα αποτελέσματα ώστε να σταματήσει η κουβέντα περί αναδιάρθρωσης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day το Πάσχα ο πρωθυπουργός 
όχι απλά έδωσε το ''okey'' αλλά άναψε λαμπάδα προς τιμήν του Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω της ιδέας του για δανεισμό του Δημοσίου με ενέχυρο ακίνητη περιουσία, υποδομές και κάποιες από τις συμμετοχές σε δημόσιες επιχειρήσεις.

 






Η πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προβλέπει την σύσταση εταιρείας Συμμετοχών στην οποία θα περιέλθουν τα σημαντικότερα, από τα αξιοποιήσιμα, ακίνητα του Δημόσιου τομέα, καθώς και δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές, όπως Αεροδρόμια, Λιμάνια και Εταιρείες Ύδρευσης που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εκχωρήσει σε ιδιώτες, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την επάνοδο της οικονομίας σε ανάπτυξη.
 
''Μπάλα'' μπορεί να παίξει σε αυτό το χώρο μία υπαρκτή εταιρεία του Δημοσίου, η ΕΤΑ που με κάποιες αλλαγές θα μπορεί να αντλήσει κεφάλαια μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε θεσμικούς επενδυτές, ξένους και Έλληνες αλλά και ισχυρούς ιδιώτες επενδυτές ενώ θα έχει την δυνατότητα να εκδίδει προνομιούχες μετοχές για την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της.
 
Δηλαδή θα μπορεί ΕΤΑ να δανειστεί με ενέχυρο την περιουσία του Δημοσίου είτε απευθείας είτε μέσω της χρησιμοποίησης από το Δημόσιο προνομιούχων μετοχών της, με τη μορφή ενεχύρου για νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων ή ως μέσο ανταλλαγής χρέους με μετοχές.
 
Μόνο με αυτό το τρόπο, όπως πιστεύει η κυβέρνηση, μπορεί να αντληθούν από το Δημόσιο χρήματα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αντί να περιμένει πότε και εαν θα καρποφορήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
 
Η πρόταση Βενιζέλου, πριν φτάσει στον Γ.Παπανδρεόυ, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρήκε στήριξη από ένα πρόσωπο κλειδί, που δεν είναι άλλο από τον υπουργό Χάρη Παμπούκη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply