300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

ΔΕΙΤΕ: Chefchaouen: Η μπλε πόλη του Μαρόκου!


Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Μαρόκου... η πόλη Chefchaouen, είναι γνωστή για τα μπλε κτίρια και σοκάκια της, μια παλιά παράδοση που έχει παραμείνει από τον εβραϊκό πληθυσμό της πόλης. Η Chefchaouen ιδρύθηκε από Μαυριτανούς, οι οποίοι εξορίστηκαν από την Ισπανία το 1471 και αποτέλεσε μικρό φρούριο για να αποκρούει τις επιθέσεις των Πορτογάλων στο βόρειο Μαρόκο. Λίγο αργότερα η μικρή πόλη αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα Εβραϊκά καταφύγια, οι οποίοι άφησαν το σημάδι τους στην πόλη, πράγμα που την κάνει σήμερα τόσο ξεχωριστή.





Το όνομα Chefchaouen προέρχεται από το »chauen», που είναι η ισπανική λέξη για τα κέρατα και αναφέρεται στο σχήμα των δύο βουνών γύρω από τον οικισμό. Σύμφωνα με τη βίβλο, οι Ισραηλίτες είχαν εντολή να βάψουν μπλε χρώμα τους χώρους στους οποίους προσεύχονταν, χρησιμοποιώντας μια παλιά φυσική χρωστική ουσία, η οποία προέκυπτε κατόπιν επεξεργασίας από ένα είδος οστρακοειδών. Όταν οι προσκυνητές θα κοίταζαν το μπλε χρώμα θα σκέφτονταν τον ουρανό, το Θεό και τον παράδεισο!


Παρόλο που ο εβραϊκός πληθυσμός της Chefchoauen δεν είναι τόσο μεγάλος όσο ήταν παλιά , σχεδόν όλοι στην πόλη ακολουθούν ακόμα αυτό το παλιό έθιμο και συχνά ανανεώνουν το χρώμα στα σπίτια τους.






















siteseeing.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply