300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Επίδομα σε όσους μετανάστες φύγουν εθελουσίως από την χώρα,αλλά και σκληρές ποινές σε όσους τους δίνουν δουλειά.

http://news247.gr/ellada/article850182.ece/ALTERNATES/w620/kentro.jpgΤη λήψη μέτρων για την ανακούφιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και την αντιμετώπιση του προβλήματος της συσσώρευσης φτωχών μεταναστών, αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Στόχος να μπει φρένο στην υποβάθμιση και να προστατευθούν οι πολίτες, οι οποίοι είτε ζουν στον φόβο, είτε εγκαταλείπουν την περιοχή.
Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν προβλέπεται:

*Η αυστηροποίηση των ποινών για όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες
*Η παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια προκειμένου να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας
*Η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων
*Η αύξηση της αστυνόμευσης
*Η παροχή του αντιτίμου του εισιτηρίου και 200 ευρώ επιπλέον σε όσους λαθρομετανάστες αποχωρούν εθελουσίως από την χώρα
*Οι αναπλάσεις χώρων με παράλληλη αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης και η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα.

Διαρκής υποβάθμιση
Τα παράπονα των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας είναι έντονα και δικαιολογημένα, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Η συσσώρευση κυρίως αλλοδαπών, οι οποίοι δεν έχουν εργασία, σπίτι να μείνουν και γενικότερα στερούνται απλών πραγμάτων για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Αυτή είναι όμως η μία πλευρά. Καθώς, από την άλλη, η παραβατικότητα και η παρανομία στην περιοχή έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Υπάρχουν Έλληνες αλλά και αλλοδαποί κάτοικοι του κέντρου, οι λιγότεροι φυσικά, οι οποίοι αισθάνονται εντελώς εγκλωβισμένοι στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Ναρκωτικά, πορνεία, αιματηρές συμπλοκές κυρίως μεταξύ αλλοδαπών, μαχαιρώματα και επιθέσεις εναντίον όσων τολμηρών επιχειρήσουν να διασχίσουν την οδό Γερανίου για να περάσουν στην Αγίου Κωνσταντίνου ή στην Πειραιώς.
Αυτή η εικόνα επικρατεί στο συγκεκριμένο δρόμο. Και στα πέριξ όμως, μια από τα ίδια. Αφρικανοί συγκεντρώνονται σε σχεδόν όλες τις συμβολές δρόμων με την Πειραιώς και πουλάνε ναρκωτικά.

Το γεγονός που ανέδειξε το πρόβλημα
Στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 αποδείχθηκε με το χειρότερο τρόπο ότι η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Πακιστανοί και Μαροκινοί συγκρούστηκαν στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, χρησιμοποιώντας εκτός από πέτρες και ξύλα, μαχαίρια, κάθε είδους αιχμηρό αντικείμενο ακόμα και τσεκούρια.
Αιτία, ο έλεγχος των δρόμων και το εμπόριο ουσιών και ανθρώπων σε αυτούς.

Το παρεμπόριο σε Ζήνωνος και Σωκράτους
Η Μενάνδρου, η Ζήνωνος, η Σωκράτους και η Σατωβριάνδου, έχουν το δικό τους μπελά. Ακούει στο όνομα παρεμπόριο αλλά και κλείσιμο καταστημάτων τα οποία είτε ερημώνουν είτε τα νοικιάζουν αλλοδαποί.
Το ίδιο συμβαίνει και στην Αριστοτέλους, με εμπόρους και καταστηματάρχες οι οποίοι είχαν για χρόνια εκεί τα μαγαζιά τους, τώρα απλώς εγκαταλείπουν άρον άρον την περιοχή.
Έτσι, πριν ελάχιστες εβδομάδες εγκαινιάστηκε αρχικά εντονότερη πολιτική ενάντια στο παρεμπόριο, με σωρεία χτυπημάτων και συλλήψεων, σε αποθήκες προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και του Κολωνού.
Παράλληλα, πριν περίπου πέντε ημέρες η ΕΛΑΣ κατέβασε στους δρόμους εκατοντάδες αστυνομικούς από δεκάδες υπηρεσίες, οι οποίοι όργωσαν το κέντρο της πόλης, κυνηγώντας τοξικομανείς, εμπόρους ναρκωτικών, πόρνες και προαγωγούς αλλά και παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply