300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Καρατζαφέρης: προϊστάμενος «τζιτζιφιόγκων» ο Παπακωνσταντίνου;

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/05/90604_1144.jpgΜε την φράση «μέσα στο υπουργικό συμβούλιο όχι μόνο επιτρέπω αλλά απαιτώ να έχουν γνώμη  οι υπουργοί» απάντησε ο πρωθυπουργός  στις αιχμές του προέδρου του ΛΑΟΣ για τους «τζιτζιφιόγκους», όπως αποκάλεσε...
ο υπουργός Υποδομών χθες συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών.  Για  μία ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι επί θητείας της δεν συνεδρίαζε καν το υπουργικό συμβούλιο.

Προηγουμένως,  ο κ. Καρατζαφέρης διερωτήθηκε  εάν ο κ . Παπακωνσταντίνου είναι «προϊστάμενος τζιτζιφιόγκων» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίνει την εικόνα «αποσύνθεσης» με τις διαφωνίες των υπουργών.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε εξηγήσεις επίσης από τον κ. Παπανδρέου για τι πραγματικά συνέβη με τον επικεφαλής του Στρος Καν και τις συνομιλίες που είχε μαζί του. «Εξηγήστε μας τι ακριβώς έχει γίνει. Θέλω να ξέρω πως ξεκίνησε η διαδικασία και να μην γελοιοποιείται ο ελληνικός λαός, ο οποίος σας εμπιστεύθηκε, όπως σας εμπιστεύθηκε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου» τόνισε. Απαντώντας πάντως ο πρωθυπουργός,  ζήτησε από τον κ.  Καρατζαφέρη να μην διαβάζει μόνο τους τίτλους των εφημερίδων αλλά και την ουσία των δημοσιευμάτων.

Η ΔΕΗ και οι κατεβασμένοι διακόπτες 

Η ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ αφορούσε  τη ΔΕΗ και την αποκρατικοποίησή της, για την οποία ζήτησε να διατηρηθεί ο κρατικός έλεγχος και να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις υπουργών του, όπως της κ. Μπιρμπίλη, για την απώλεια του κρατικού ελέγχου της επιχείρησης , την οποία χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να «ξεπουληθεί» σε περίοδο κρίσης.  Αιχμές διατύπωσε όμως και για τις απειλές των συνδικαλιστών στη ΔΕΗ ότι θα κατεβάσουν τους διακόπτες, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «αυτό τους δίδαξε» την συγκεκριμένη πρακτική το 1990-93.

Ο πρωθυπουργός απάντησε για το ζήτημα της ΔΕΗ ότι σε καμία περίπτωση δεν χαθεί ο έλεγχος της επιχείρησης και διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα έχει πάντοτε τον τελευταίο λόγο σε αποφάσεις στρατηγικής σημασίας. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν είναι μόνο « ταμειακοί» οι λόγοι της αποκρατικοποίησης της επιχείρησης αλλά και λόγοι που σχετίζονται με το μέλλον της, όπως και με το συνολικό αναπτυξιακό πρότυπο της οικονομίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply