300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ευρωπαϊκές "φωνές" κατά της αναδιάρθρωσης - υπέρ της επιμήκυνσης


Αντίθετος σε κάθε μορφής αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας εμφανίσθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Υπέρ μίας επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους και ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. “Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας”, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το βήμα του ΟΟΣΑ.


Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, οΣόιμπλε υποστήριξε πως κάθε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας θα ήταν επικίνδυνη για τη φερεγγυότητα της χώρας.


“Θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση ωρίμανση του συνόλου των δανείων, με τις αντίστοιχες συνέπειες για την ελληνική φερεγγυότητα”, δήλωσε ο Σόιμπλε.


Σημειώνεται πως την Τετάρτη (25/05), ηΕυρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε πως εξετάζει ένα μηχανισμό αναδιάταξης του ελληνικού χρέους σε εθελοντική βάση, χωρίς μείωση της ονομαστικής αξίας των ομόλογων.


Γιούνκερ: Και επιμήκυνση και νέο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα


Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους καθώς και ένα “νέο πρόγραμμα”, αν η Ελλάδα πετύχει όλες τις μεταρρυθμίσεις και όλους τους δημοσιονομικούς στόχους.


“Αν ικανοποιηθούν όλοι αυτοί οι όροι, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια αναμόρφωση (reprofiling), που σημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων”, δήλωσε οΓιούνκερ, κατά τη συνάντησή του με τον Ολλανδό και τον Βέλγο πρωθυπουργό στη Χάγη, την Τρίτη (24/05).


“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση που έδωσαν οι χώρες στην Ελλάδα και θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά, αν ικανοποιούνται όλοι οι όροι, κατά πόσο θα προχωρήσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Το ΔΝΤ ζητά οικονομικές εγγυήσεις τους επόμενους 12 μήνες”, συμπλήρωσε, χωρίς να δίνει ωστόσο λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό το νέο πρόγραμμα.


Παπανδρέου: “Αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε”


“Αφήστε μας ήσυχους, ξέρουμε ότι έχουμε προβλήματα, αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε. Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά ήταν κακοδιοικούμενη”, είπε ο κ. Παπανδρέουκλείνοντας τη δεκάλεπτη ομιλία του στη διάσκεψη του ΟΟΣΑ, την Τετάρτη (25/05).


Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των αποτελεσμάτων της κυβερνητικής πολιτικής και των θυσιών που έχει κάνει ως τώρα ο ελληνικός λαός.


Υπογράμμισε, ότι παρά τα δημοσιεύματα στον τύπο η Ελλάδα είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα σε ένα χρόνο: μείωσε κατά 5% το έλλειμμα και κατά 7,2% το πρωτογενές έλλειμμα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2012, χάρις στα δραστικά μέτρα.


Ανέφερε επίσης ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2011 οι ρυθμοί ανάπτυξης απέκτησαν θετικό πρόσημο, ενώ στους τελευταίους 5-6 μήνες οι εξαγωγές αυξήθηκαν μηνιαίως και κατά μέσον όρο κατά 35%.


“Το γεγονός αυτό δείχνει, είπε ο πρωθυπουργός, ότι ο ιδιωτικός τομέας ανταποκρίνεται. Παράλληλα μειώνουμε τον πληθωρισμό, αυξήσαμε την ανταγωνιστικότητά μας και περιμένουμε μια καλύτερη τουριστική χρονιά”, τόνισε.
cosmo.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply