300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Κρίσιμο συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προς αναζήτηση συναίνεσης

Στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής (27/05) πραγματοποιείται το κρίσιμο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με θέμα την οικονομική κρίση και την επίτευξη της συναίνεσης για τα νέα μέτρα, που δεν προέκυψε από τις κατ'ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο Συμβούλιο θα παραστούν, εκτός από τον  πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Παρόντες στη σύσκεψη θα είναι και οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για όλες τις πτυχές της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Το βράδυ της Πέμπτης (26/05) στο γραφείο του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών, προκειμένου να καθοριστεί η στάση της κυβέρνησης στο Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που επικαλείται το “Βήμα”, η διαδικασία της σύγκλισης του Συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κινήθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, μόλις πληροφορήθηκε, στο Παρίσι την απόφαση του ΔΝΤ να μην καταβάλει την πέμπτη δόση του δανείου, αν δεν εξασφαλισθούν οι εγγυήσεις που απαιτεί η τρόικα για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την τελευταία συνάντηση των κ.κ. Παπούλια και Παπανδρέου, την Τετάρτη (25/05), ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη συναίνεσης όχι μόνο εντός του κυβερνώντος κόμματος και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και μεταξύ των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει να καταγραφούν όλες οι απόψεις των αρχηγών, ενώ και ο ίδιος, φέρεται έτοιμος να αποδεχθεί προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply