300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ευρωλίγκα: Πρόβα… έκτου αστεριού!

Ευρωλίγκα: Πρόβα… έκτου αστεριού!
Τα ψέματα τελείωσαν! Οι προβλέψεις, οι στατιστικές αναλύσεις, η προϊστορία και...

τα «mind games» των προπονητών θα κρατήσουν για λίγες ακόμα ώρες.



Μέχρι δηλαδή την έναρξη του «Final Four» της Βαρκελώνης στο οποίο ο Παναθηναϊκός θέλει (και μπορεί) να ράψει το έκτο αστέρι του πρωταθλητή Ευρώπης στη φανέλα του! Πρώτο εμπόδιο; Η ιταλική Σιένα…









Με νωπές ακόμα τις μνήμες από την προ διετίας πρόκριση σε βάρος των Ιταλών, τους οποίους είχαν βρει τότε ένα βήμα πριν το «Final Four» του Βερολίνου, που μετέπειτα κατέκτησαν, οι «πράσινοι» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποποιούνται τον τίτλο του φαβορί ο οποίος τους έχει «φορτωθεί» μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα, επισημαίνουν πως οι δυνατοί αποδεικνύονται στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, τονίζοντας πάντως την αισιοδοξία τους πως θα επιστρέψουν για πέμπτη φορά στην Αθήνα – και έκτη συνολικά – με το βαρύτιμο τρόπαιο.





ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΣΙΕΝΑ (+6.0)



Παναθηναϊκός: Όταν αποκλείεις και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας την οικοδέσποινα του «Final Four» και πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, όταν διαθέτεις ρόστερ που κοσμούν οι παρουσίες των Διαμαντίδη, Μπατίστ, Φώτση, Σάτο και των άλλων μεγάλων αστέρων, όταν έχεις στον πάγκο σου τον κορυφαίο τους είδους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και κατά γενική ομολογία την κορυφαία ομάδα της «Γηραιάς Ηπείρου» την τελευταία δεκαπενταετία, τότε δεν μπορεί παρά να πηγαίνεις σε «Final Four» για να πατήσεις για μια ακόμα φόρα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε σε καμία περίπτωση την Ευρώπη φέτος, απέδειξε όμως για πολλοστή φορά πως διαθέτει την ποιότητα, το «μέταλλο», τη σταθερότητα και προπάντων τη συνέπεια για να δίνει το «παρών» στα μεγάλα μπασκετικά ραντεβού. Όλα τα «βέλη στη φαρέτρα» του «Ζοτς», αφού και ο «βιονικός» Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πανέτοιμος ξεπερνώντας το πρόβλημα της γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρούσε την τελευταία εβδομάδα. Ιδιαίτερο το παιχνίδι για τον Ρόμεϊν Σάτο, αφού ο Κεντροαφρικανός αγωνιζόταν στους πρωταθλητές Ιταλίας, με τους οποίους είχε πάρει μέρος και στο «Final Four» του 2008. Ο έλεγχος των ριμπάουντ και οι κατοχές είναι σύμφωνα με το τεχνικό επιτελείο το «κλειδί» για την πρόκριση στον τελικό, στον οποίο θα βρεθεί και μία εκ των Μακάμπι και Ρεάλ, το απόγευμα της Κυριακής. Όποια πάντως και αν βρεθεί στο παρκέ του «Παλαού Σαν Ζόρντι», αν το «τριφύλλι» κάνει το παιχνίδι που ξέρει και… πρωτίστως περάσει τη Σιένα, δύσκολα θα χάσει την κούπα.





Σιένα: Εκδίκηση για τον αποκλεισμό της από το «Final Four» του Βερολίνου το 2009, θέλει η ομάδα του Πιανιτζιάνι, η οποία θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά το 2008 στην κορυφαία μπασκετική γιορτή της «Γηραιάς Ηπείρου». Τότε αντίπαλος ήταν η Μακάμπι στον ημιτελικό της Μαδρίτης, με τους Ισραηλινούς να αποκλείουν την ιταλική ομάδα με 92-85, αφήνοντας την ομάδα του «πρώην» Τέρελ ΜαικΙντάιρ και των «νυν» Κσιστόφ Λαβρινόβιτς και Σον Στόουνρουκ με τη χαρά της τρίτης θέσης. Το πάθημα ελπίζουμε να μην έγινε μάθημα στους Ιταλούς, οι οποίοι θα παρουσιαστούν διψασμένοι για την πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό της Ευρωλίγκας, με τον Πιανιτζιάνι να αναμένεται να προχωρήσει σε πολλά «τρικς» με σκοπό να εξουδετερώσει τα «όπλα» του ομολόγου του στον «πράσινο» πάγκο Ομπράντοβιτς. Ματς με ιδιαιτερότητες για τον Νίκο Ζήση, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με συμπαίκτες του από την Εθνική με τους οποίους έχει ζήσει πολλές χαρές. Στο πρώτο της φετινό τεστ απέναντι σε Έλληνα αντίπαλο, η Σιένα έδειξε τα δόντια της αποκλείοντας τον εκ των φαβορί για την κατάκτηση της κούπας Ολυμπιακό, αφού παρά το ταπεινωτικό ξεκίνημα που βίωσε στη σειρά, χάνοντας με 89-41 στο ΣΕΦ, βρήκε το σθένος όχι μόνο να κάνει το «μπρέικ», αλλά και με δύο νίκες στα ισάριθμα ματς που ακολούθησαν στην Ιταλία, να αφήσει εκτός συνέχειας του «ερυθρόλευκους». Μαλίκ Χέρστον, Κσιστόφ Λαβρινόβιτς και ο αναγεννημένος Μάρκο Γιάριτς αποτέλεσαν τους «δήμιους» της ομάδας του Ίβκοβιτς, αυτούς θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα η άμυνα του Παναθηναϊκού και στο παιχνίδι της Παρασκευής. Υπάρχουν βέβαια και οι Ριμάντας Καουκένας και Σον Στόουνρουκ, με τον δεύτερο να αναμένεται να δώσει ομηρικές μάχες κάτω από το καλάθι με τον Μάικ Μπατίστ.





Betting Tips



· Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι, αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδος δίνεται στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις στοιχηματικές εταιρείες ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την να σηκώσει το τρόπαιο στο «Παλαού Σαν Τζόρντι». Η μέση τιμή για τον «πεντάστερο» είναι στο 2, ενώ μια απλή του νίκη στον ημιτελικό αποτιμάται στο 1.40, την ώρα που η Σιένα είναι σαφώς πιο προσοδοφόρα με απόδοση 3.00!



· Η Σιένα είναι ομάδα που σκοράρει πολύ και το απέδειξε και απέναντι στον Ολυμπιακό (εξαιρουμένης ασφαλώς της πρώτης αναμέτρησης της σειράς), όπου σημείωνε σταθερά από 81 πόντους και πάνω. Η άμυνα βέβαια του Παναθηναϊκού από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη στην Ευρώπη, αποτελεί λοιπόν ερωτηματικό αν οι πρωταθλητές Ελλάδος θα πρέπει να πάνε σε υψηλό σκορ, ή αν απλά θα πρέπει να δεχθούνε λιγότερους πόντους από όσους θα βάλουν.





· Οι «πράσινοι» είχαν βρει έξι φορές απέναντί τους τη Σιένα πριν από μία διετία, δύο φορές στη φάση των ομίλων (από μία νίκη η κάθε ομάδα) και τέσσερις φορές στο «Final Eight» όπου ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε με τρεις νίκες και μία ήττα. Το αξιοσημείωτο είναι πως στα πέντε από τα έξι παιχνίδια, οι δύο ομάδες ξεπέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία τους 150 πόντους. Ίσως να αξίζει λοιπόν ένα ρίσκο στο Over 147 πόντων, που στην 10Bet.com πληρώνει με απόδοση 1.90, με δεδομένο μάλιστα πως αρκετοί παίκτες από τα παιχνίδια της σεζόν 2008-09 θα βρίσκονται στον προσεχή ημιτελικό







Στο… ψαχνό!



Θα στηριχθούμε στην πεποίθηση ή μάλλον στη σιγουριά, πως ο Παναθηναϊκός θα καλύψει το χάντικαπ των 6 πόντων της Σιένα και δεν θα αγχώσει όσους φίλους του παρακολουθούν το παιχνίδι από την τηλεόραση, ή βρεθούν στο «Παλαού Σαν Τζόρντι». Νίκη λοιπόν με πάνω από έξι πόντους διαφορά για το «τριφύλλι», με την απόδοση της 10Bet.com στο 1.86! Η άμυνα του Παναθηναϊκού είναι γνωστό πως διδάσκεται σε σεμιναριακές διαλέξεις… Αν μάλιστα μαζί με τον γνωστό «κλέφτη» Διαμαντίδη και ο Νικ Καλάθης παρουσιαστεί όπως τον είδαμε στη σειρά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τότε η Σιένα δεν έχει καμία απολύτως τύχη να ξεπεράσει τους 73 πόντους και εμείς να πληρωθούμε και πάλι με 1.86!



bettv.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply